Lu Menyalak Manyak Kuat!! Selupe Anjing lu taw ka!

amboiii tajuk entry.
kontroversi sangat kan.
tak sesuai benar dengan imej ostajah saya ni ha.
itu dialog kl gangster k. so pls.
bebaru ni saya nonton kl gangster 2.
saya pun taktau napa saya nonton.
sebab walhal kalau nak ikutkan of coz la jalan ceritanya sama je kurang lebih macam kl gangster yang first tu.
tapi pegi jugak nonton, gamak sebab aaron aziz la kot no.
memula tu saya macam taktau yang kl gangster 2 ni prequel kl gangster.
saya ingatkan sequel.
tu masa memula nampak zizan tu saya tanya kat encik z ‘bang, bukan zizan dah mati ke kat kl gangser hari tu?’
tu yang encik z kata ni prequel lah.
ooooo ku fikirkan sambungan.
lalu terus berfikir. kenapa tak buat tajuk KL Gangster.. the Prequel.
kenapa buat tajuk KL Gangster 2.
mesti ada je yang cam terconfuse confuse macam saya kan?
ke saya sorang je? huhu.
oklah macam saya bagitau tadi sah sah la scene tembak terajang tendang tumbuk segala je dalam cerita ni.
80% memang keganasan kot.
so siapa yang berani saja.
yang gamak suka kan kedamaian tidak disarankan menonton filem ini.
tapi rerasa macam kl gangster 2 ni lagi ganas kot dari yang first?
scene tailong rogol zati tu saya cam aduhaiii.. kasihannya zati.
dulu cerita kl menjerit 2 pun dia kena rogol gak kan, yang kat dataran merdeka tu. kena kekah reramai dengan mat rempit. huhu.
aaron aziz tu bawak watak apa pun cam jadi je kan?
cam real je. samseng samseng jugak tapi bila sampai tang family dengan mak dia terus jadi lain karekter nya.
tapi yang paling mengejutkan scene yang samseng tolak kereta polis, pastu tendang pijak tu la.
saya cam erkkkk lepas eh scene camni?
ketakutan piula rasanya.
ye la kita kat malaysia ni mana la boleh nak buat filem yang mencabar kredibiliti polis.
berbeza dengan filem tamil.
haaa tu yang best nya filem tamil.
eh korang tau ke kes shamsul yusoff bengang dengan tweet sharifah amani?
pastu berbalas balas tweet.
matiklaa gossip artis plak dah saya ni.
haaa tu nak pegi korek lettew. 😛
dalam banyak banyak watak saya paling suka watak ajib kot.
yang sofi jikan berlakon tu.
cam dialog dia banyak merepek tapi samseng samseng tu semua cam layan je. he he.
cam pantun tak pantun.
~~ Sekarang wa boleh simpan wa punya sengat,sebab wa dah penat ~~
sapa dah nonton? sila share pendapat anda.
(H)

18 thoughts on “Lu Menyalak Manyak Kuat!! Selupe Anjing lu taw ka!

  1. Tak tengokpun cerita ni lagi. Malas. Haha. Yang Shamsul tu nak marah dengan Syarifah Amani nape? Dia sedar tak yang bahasa dekat filem dia pun tak sopan. Hadoi

  2. dah tgk, sokay la jugak. bahasa mmg kasar lah kan? konfius sekejap, ni cina ke melayu. hahah. part keta polis tu mmg agak hairan. blh pulak lepas yeh? so, bila sharifah amani ckp cenggitu, rasanya mcm ada betulnya kan?

    • sharifah amani kata dia bukan tuju kat shamsul.
      tapi pada orang2 yang menapis aka LPF. haihh tah la.. macam2 kan..

  3. Lu bangla jaga stesen minyak sana la.. ron 95, ron 97. Haha.

    Mya, saya pun sependapat gak awak. Kenapa perlu letak KL Gangster 2, sedangkan ni prequel kan? Cis.. sy pun, eh..bukan bapak dia dah mati ke?? Lps tu baru cam oo… ni kebelakang balik.

  4. Kl gangster pun x tengok lg. Even dah main kat tv pun tak rasa nak tgk.

    Tatau pasepa.

    Eleh saripah amani tu kalau dia tak kata kat sol awat letak hashtag lumemangtailongbesar awat tak letak hashtag finas . Lagipun filwm saripah amani pun dulu ada gak yg aku takkan bg anak tgk. Mcm scene dia mandi dgn adlin aman ramli dlm sepet tu. pastu scene harith iskandar terlondeh towel paki spenda saja nmpk kote kecik tertonteng tonteng dlm spenda

    So pls.

    • aah kan.. scene dia mandi dlm sepet tu sangat euww euww kot.
      malu bila tengok.

      sharifah amani, so pls.

  5. alamak..sequel tu apa? prequel tu apa?
    adoiyaii… confirm kalau saya pegi tgk filem ni pun
    tertanya soalan yg sama.. bukan ke zizan dah mati dlm KL Gangster 1…
    ekeke 😀

    • errr.. prequel tu kejadian sebelum. kira kl gangster 2 ni kisah sebelum dan kenapa malik masuk penjara.
      sequel tu pulak sambungan. kira kejadian selepas. huhu..

Comments are closed.