HBB KakDil!

24hb saya MC. demam. tak sihat. batuk kong kong kong.
gi klinik jumpa doktor, ambik MC pastu balik rumah cam nak buat apa ini.
nampak external hard disk. terus rasa cam nak godek godek gambar lama.
ada satu folder namanya Adik Beradik Tiri.
banyak gak gambar. saya, kaktin, kakdill, nikol & payiet.
gambar treasure hunt, gambar lepak kt the curve, gambar mandi sungai, gambar celebrate birthday, gambar karaoke.
oh.. rindunya.
ada jugak yang tanya pasal kakdill. ada yang tanya pasal nikol.
tq yang bertanya. ya kami baik baik saja.
cuma masa dan keadaan menyebabkan masing-masing membawa diri.
nop. tak gaduh.
macam saya pernah tulis dulu, kalau dah rasa tak sehaluan, berundurlah secara terhormat tanpa meninggalkan jejak jejak luka.
kalau tak boleh rapat macam dulu dulu, asal tak bergaduh masam muka cukup lah.
dan setiba tiba eh.. 24 september, hari ni birthday kakdill!
taktau nak kata, suratan atau kebetulan.
petang tu terus siap siap pi cari kek untuk kakdill.
whatsapp kaktin suh ajak kakdill breakfast sama keesokan hari tu.
kaktin takde la bagitau kakdill kata saya beli kek ke hapa.
tunggu punya tunggu sudahnya kakdill tertidur kat office.
boleh?
sabau je la ostajah.
lalu kek pun bertukar tangan kepada kaktin untuk disampaikan kepada birthday girl. *girl sangattt
kaktin whatsapp gambau ini.
image
kalau kakdill ada pagi tu memang kitorang nak nyanyi lagu birthday kekuat kat dia.
kau selamat kali ni kak. huhuhu..
sekali lagi saya tekankan yer.
tak payah la kot tanya tanya ‘eh kau gaduh dgn si polan ke? eh kau dah baik dengan si polan ke. eh kau tak tak si polan mengata kau. eh gitu gini’
tak payah la kot eh.
dulu baik. sekarang gaduh.
dulu gaduh. sekarang baik.
memang resmi dan lumrah kehidupan.
saya senang je. sapa nak friend, jom kita friend.
sapa taknak, issokayyy bak kata zizan.
niat? apa nak takut. Allah kan ada.
Allah tau apa niat kita. so kita serah pada Dia saja 🙂
20130930-171756.jpg
: : pose TDDMKALT dari kami bertiga : :
happy birthday kakdill!
semoga panjang umur, murah rezeki, dan kekal jelita.
awummm :-p

22 thoughts on “HBB KakDil!

      • Kalau aku kayaaaaaa…aku belanja krg cocok dagu jugaaaa… (eh…xleh…dosa)

        Tima kasih kat Tin lah …ejas mcm mana tah kamera phone dia…maka mndptlah aku dagu runcing…

        • amboiii nak sponsor cucuk dagu yerr..
          aku taknak cucuk dagu kak. kau sponsor tabita pun dah syukur dah he he he..

          kredit kepada kaktin kerana mendapat angle yang bisa menyebabkan dagu runcing. nanti nak suh dia snap gambar aku jugak 😀

    • kaktin kena paksa buat muka over.
      setakat pose dalam kata2 takyah laaaa june.
      kalau berani up la kat IG. ada brannn…

  1. Makasih Maya…sedap kek tersebut. Yer…aku pun dihujani soklan yg sama. So aku faham.

    Tin & payiet pun…tq krg. 🙂

  2. Waaaaa…. Saya pun windu dah lame tak lepak sesame hehehe…
    Yuppp btul tu tak gaduh pun kami bebaek saje…
    Cuma memasing dah menghala ke haluan memasing…
    Tapi di dunia blogger tetap bertemu hehehe…
    Kak Ya take care okeh… Kim salam pade yang mengenali & mengingati saya ni huahuahua ayat baru nak jadi retis ni wakakakaka…

    • aha.. mengenali awak antara pengalaman terindah dalam hidup kakya. *amboih ayattt hahaha..
      kita pegi perlis, pegi pulau ketam. seronok sangat kan..
      aha terima kasih media social yang masih mengekalkan friendship kita.
      esok2 kawin jgn lupa jemput kakya tau 😀

Comments are closed.