Bye Bye Pekanbaru…..

sampai hotel packing sumbat balik apa barangan yang baru dishopping, naik cab terus ke airport.
bayaran RP50,000.
awal jugak sampai airport.
sempat solat jamak zohor / asar.
selebihnya lepak lepak je lah sementara tunggu time.
masa ni tengah whatsapp dengan ain & kaktin.
korang kan. memang. tak boleh la i nak feel feel cuti overseas.
ada je gossip nak bagi i emosi sama. mencikss.
_MG_5939
kena naik bas jugak.
kali ni kitorang q awal.
takde tunggu tangguh dah.
_MG_5940
: : airport sedang construction / renovation : :
_MG_5942
: : bas seterusnya sampai : :
flight took off pukul 3.35 petang.
alhamdulillah takde delayed ke apa.
dan takde insiden seat dihijack.
kali ni saya dapat duduk sebelah menyebelah dengan encik z.
tepi tingkap. yey..
_MG_5946
: : selamat tinggal pekanbaru.  insya Allah ada rezeki kita ketemu lagi ya  : :
saya dok ralit snap gambar awan yang super duper cantik.
rasa macam dalam filem neverending story pulak.
cantik sangat awan awan ni.
_MG_5948
_MG_5952
_MG_5953
_MG_5957
: : menghampiri malaysia : :
sama macam datang hari tu.
lebih kurang 25 minit camtu je di udara.
kemudian dah pun sampai.
_MG_5955
: : memikirkan destinasi seterusnya selepas ini : :
_MG_5954
: : ok another part of indonesia insya Allah.. banda aceh.. : :
lebih kurang 5.30 petang selamat sampai lcct.
amik bas ke kl sentral. sampai kl sentral pekena chicken rice shop.
lapaaa oiii. makan pagi je kot.
tengah hari mana makan.
encik z ajak naik putra lrt balik office, tapi saya tak larat sudah.
ambik cab je lah. kena RM12. mahalll oiii.
walhal dari kl sentral ke office saya sekentut je kot. ugh.
so watamatlah kisah cuti cuti saya yang tak seberapanya ke pekanbaru indonesia.
saya buat rumusan dan cadangan kat entry ni je la eh.
saya hutang satu lagi entry, iaitu entry pasal tune hotel.
so.. best ke pekanbaru ni?
wajib ke pegi? ke sunat? ke harus?
sebenarnya ok je pekanbaru ni kalau korang yang perempuan perempuan nak cari kelainan.
ye lah selalu orang asal shopping je pegi bandung kan?
tak pun pi padang.
apa kata korang plan buat trip dengan your girlfriends ke pekanbaru?
boleh shopping kat pasar bawah & plaza sukaramai.
pekena donut kat vanhollano bakery.
beli ole ole dari kembang sari.
merasa jus buah yang segar.
jangan lupa masakan padang yang terkenal.
untuk sightseeing memang nothing much.
kebanyakan sightseeing letaknya di pinggir pekanbaru.
kena sewa kereta dan buat proper arrangement.
yang sukakan sejarah boleh pegi muzium sang nila utama.
atau ke taman pustaka daerah aka library, dengan senibina yang unik mesti korang nak memotret di sini.
harap harap 10 entry saya tentang pekanbaru ni dapat membantu kekorang yang nak ke pekanbaru.
macam biasa kalau ada soalan ke apa, boleh drop kat kotak komen atau email kat saya.
oh yer, untuk trip ni saya tukar RM700, plus minus sama dengan RP2.4 juta.
lebih dari cukup untuk cover.
kalau korang pegi ramai-ramai, share duit teksi, lagi jimat. (H)
eh lupa nak cerita kat korang, masa saya pegi ni ada beberapa isu tengah hot kat indonesia sana.
kes anak ahmad dhani accident langgar orang sampai mati, pastu kat sana sekarang tengah election pilih kepala daerah. tahun depan pilih presiden baru.
kematian habib munzir. dan gunung sinabung meletus.

8 thoughts on “Bye Bye Pekanbaru…..

  1. pekanbaru ni ok utk santai2 kan kak…
    ok next acheh… 🙂

    aritu nyaris nk rembat tiket acheh tp member tak berani…ngeri tsunami… :p

    • aah santai2 shopping2 ok la pekanbaru nih..

      akak pun ada rasa ngeri.
      tapi insya Allah, kita serah pada Dia 🙂

  2. Jadi

    adalah saya dgn kaktin menjadi ‘dalang’ memusnahkan percutian kau, kak?

    saye bukan dalang
    saye bukan dalang
    saye bukan dalang
    saye bukan dalang
    saye bukan dalang
    saye bukan dalang

Comments are closed.