Tiada Arah Tujuan

tiba lah hari yang terakhir di pekanbaru.
aik sat ja?
ya lorr.. pegi pun 3 hari 2 malam je.
check out pukul 8 pagi sebab ada tempat tempat lain nak pegi.
ikutkan flight balik asalnya pukul 10.30 pagi camtu la.
tapi dah direschedule ke pukul 3.35 petang.
takkan nak nganga je kat hotel kan. so lets jalan jalan.
_MG_5880
_MG_5881
: : tinggalkan beg kat hotel. tapi bukan free. kena bayau tapi saya tak ingat dah berapa. sorry : :
breakfast dulu kat kopi oey tu.
hari ni meramai plak orang, gamak hari kerja kot.
makan apa lebih kurang, terus gerak.
tahan cab terus ke balai adat melayu riau.
kitorang sampai dalam pukul 10 pagi camtu lah.
tapi tengok cam sepi sekuntum mawar merah je tempat ni.
pastu macam tengah ada renovation.
20130926-162652.jpg
: : berdepan dengan hotel tapi tak ingat dah hotel apa : :
_MG_5890
_MG_5885
_MG_5891
_MG_5887
: : muka kerut seribu sebab panas : :
_MG_5888
: : renovation : :
_MG_5889
: : bahagian belakang : :
pekerja renovation kat situ kata orang office belum sampai.
so saya dengan encik z jalan sekitar je lah dulu.
bila orang office tu sampai rerupanya kalau nak masuk sini kena tulis surat mintak permission dulu.
derrr???
bersungguh promote dalam website tapi nak kena tulis surat bagai plak. apa apaan ini pak?
apa lagi harapan menjadi layu lahhh.
teringat dulu kat perlis pun sama, nak melawat istana dengan kilang tebu, kena tulis surat dulu. tskkk.
anyway saya nak share kan puisi puisi yang best kat sini.
sib baik ia letak kat luar so boleh la baca.
me so in love with this kind of puisi.
puisi tentang adat.
20130926-162818.jpg
20130926-162828.jpg
20130926-162838.jpg
20130926-162847.jpg
20130926-162859.jpg
: : paling suka fasal keempat ni. ada saya share kat facebook : :
dari situ tahan cab, mintak dibawa ke muzium sang nila utama.
pun harapan menjadi layuuuu.
mana tak layu, cer tengok waktu berkunjung dibawah.
tskkkk….. ;-(
20130926-162357.jpg
_MG_5895
: : sudahnya ambik gambar signboard je laaa.. : :
_MG_5897
: : sebelah muzium ialah taman budaya provinsi riau. tapi takde apa pun. cam taman tempat buat aktiviti kebudayaan gitu je : :
_MG_5899
: : konsulat malaysia di pekanbaru. ex boss kau kat sini eh ernie zuraida? : :
kami kehilangan arah.
mana mau pergi untuk membunuh masa?
TBC……

10 thoughts on “Tiada Arah Tujuan

Comments are closed.