Putar-Putar Sekitar Pekanbaru

dari kepala keretapi tu saya cakap dengan abang driver taxi tu suh hantar je la ke pasar bawah.
since hari tu pun saya takde membeli apa sebab dok ingat situ mahal compare dengan plaza sukaramai.
so lets.
_MG_5916
: : ini adalah sungai siak. sungai terdalam di indonesia : :
_MG_5918
: : pandangan dari arah sungai siak mengadap pasar bawah : :
_MG_5919
: : ratu signboard : :
apa yang dijual di pasar bawah ni totally berlainan dari yang kat plaza sukaramai.
so apa yang korang kenan kat pasar bawah ni, sila lah membeli yer.
macam keychain, tshirt i love pekanbaru, perkakasan rumah, kain kain batik/songket.
kalau saya beli luggage rasanya menggila jugak kot saya shopping.
ada set pisau warna pink yang cantik, tudung saji comel, perkakasan rumah.
memang sesuai beno untuk kita wanita wanita ini membeli belah.
_MG_5921
_MG_5922
_MG_5923
dari pasar bawah saya ajak encik z menapak balik hotel.
kira memang pepelan jalan dalam 1/2 jam jugak lah.
lalu kat pasar ni. saya saspek ini lah pasar buah yang disebut sebut di dalam itinerary dari google.
masuk kejap usha apa yang patut.
memang banyak buah buah la dijual kat sini.
sayur mayur pun ada jua.
pasarbuah
: : nak ke mana laju nau jalan tu ostajah? : :
_MG_5927
: : suka tengok gambar ni. muka pelancong angat awok normaya : :
_MG_5928
: : jambatan siak dalam pembinaan : :
jalan punya jalan punya jalan tetiba nampak..
terus cam eh eh abang.. ni la sebenarnya pasar buah. tadi tu bukan lah.
kannnn.. kata abang.
tapi kami tak masuk cekidaut pun apa ada dalam pasar buah ni. maleh.
_MG_5929
: : blouse saya itu dari instagram @butiksafiyyah : :
_MG_5931
: : inilah dia sebenar benarnya pasar buah pekanbaru. derrr : :
jalan punya jalan lagi nampak eh eh abang.. tu kembang sari tu.
haaa jom masuk, kata abang.
kembang sari ni sesuai untuk beli ole ole.
kira kalau kau sampai pekanbaru, wajib beli ole ole kat kembang sari ni untuk diberi kepada rakan taulan jiran tetangga.
_MG_5932
_MG_5934
: : wajib try pancake durian! : :
yang beno nya saya dengan encik z nak cari buah durian fresh.
sebab dengar katanya durian kat pekanbaru ni sedap.
tapi tak nampak plak orang jual durian. pffttt.
so dapat makan pancake durian aka durian crepe pun boleh laaa.
_MG_5935
: : muka gembira dapat makan deroyan : :
_MG_5936
: : kembang sari pancake durian : :
_MG_5937
: : jemput tengok : :
_MG_5938
: : close up sikit : :
sampai je kat hotel, lepak minum kejap kat kopi oey tu.
tapi pekena air coke. uuuuuu nekmat.
ingatkan saya kata cuaca kat pekanbaru ni panas sesungguh.
lepas pekena coke, baru ngap ngap durian crepe itu.
setappppp….
korang kalau pergi wajib try k 🙂

8 thoughts on “Putar-Putar Sekitar Pekanbaru

Comments are closed.