Syawal ke 18

syawal ke 18 which is hari ahad lepas.
dimulakan dengan gambar pan grill with steamboat.
saya beli kat AEON wangsa maju.
tapi bukan lah saya punya.
belikan on behalf of department, sebagai hadiah untuk anak abang KBS yang kahwin hari tu.
alah abang KBS yang baru pencen tu. ingat dok?

20130828-172908.jpg

20130828-172201.jpg
: : bungkus molek molek : :

pukul 12 tengah hari lebih gak baru gerak dari rumah.
janji dengan emli nak jumpa kat sana.
dengan kak as dan lain lain jugak lah.
sampai sampai salam wife abang KBS, pastu terus makan.
kemudian bergambar lah kan apa lagi.

20130828-172215.jpg
: : sarah, kak as, anak-anak kakzi & kakzi : :

20130828-172229.jpg
: : man, abang nuar, emli : :

20130828-172248.jpg
: : pengantin yang diraikan : :

20130828-172320.jpg
: : harith dan alin, wife hakim : :

tahniah abang KBS dan wife sebab dapat menantu.
selamat pengantin baru buat pengantin 🙂

dari wedding tu, emli ajak singgah rumah ia.
eh lupa nak bagitau wedding ni kat sungai buloh yer.
saya dengan encik z pun cam ok je lah.
walaupun pepetang ada guests nak datang rumah, selamba selamba je saya ni kata ok kan.
tapi memang dekat je pun dengan rumah emli.

20130828-172330.jpg
: : kat rumah emli : :

20130828-172338.jpg
: : emli bawak encik z melawat kawasan : :

lepak dalam sejam camtu, kitorang pun gerak balik.
masuk dapur terus bersilat.
saya buat mee goreng. dengan rendang ayam.
masa tengah masak ernie webcam via YM.
saya tunjuk rendang ayam tu terkagum kagum plak dia.
heyyy takyah kagum sangat la, ni rendang instant lah.
masukkan santan je haaa dah siap he he he.

20130828-172412.jpg

20130828-172421.jpg

yang datang nyinggah ni ha, kaklong sekeluarga.
tapi depa kata dah kenyang, so makan je putu bambu yang saya beli kat depan NSK tu.

20130828-172458.jpg

20130828-172505.jpg
: : cici mulut bising : :

20130828-172514.jpg
: : anak dara dah sangat ni ha.. kemain posing : :

tak lama pas tu nida plak sampai.
memang nida dah bagitau awal nak datang beraya.
tu yang saya memang dah bersiap siaga dah prepare food.

20130828-172524.jpg

20130828-172616.jpg
: : encik z melayan muaz waktu nida & jef tengah makan : :

tak lama pastu eina & lat plak sampai.
waktu depa sampai tetiba plak ayin jiran sebelah rumah saya tu tengah main ball kat luar, terus masuk tanpa rasa bersalah.
haah meh la nak beraya sekali.

haa bayangkan berapa ramai budak kecik dalam rumah.
huru hara.
tapi saya suka je, ye la orang takde anak kecik kan.
sesekali dengar jerit pekik budak rasa bahagia je.

20130828-172536.jpg
: : zhafrie : :

20130828-172552.jpg
: : ayin : :

20130828-172602.jpg
: : ayin, mya, eina, zhafrie : :

20130828-172622.jpg
: : nida nak tukarkan pampers muaz, yang lain pun sibuk lah menyelit. huru hara i tell u masa ni : :

20130828-172610.jpg
: : zharief & zichry yang lasakkk habaq hangg : :

20130828-172443.jpg
: : tetamu : :

terima kasih semua yang sudi beraya kat rumah saya.
kalau ada kekurangan harap dimaafkan ya..
semoga silaturrahim kita berkekalan 🙂

“Barang siapa yang mahu diluaskan rezekinya dan dipanjangkan umurnya maka hendaklah dia menyambung silaturahim.” (Muttafaqun Alaih)

7 thoughts on “Syawal ke 18

  1. mau aku x kagum….. ko masak rendang…..aku pun blm try masak rendang lg…. hahahhaha… nak gak merasa rendang ko…. huhuhuhuh…..

  2. ada orang tu dah salam2, dah tekan lif, tapi tiba2 datang balik bagi salam masuk rumah… sudahnya lepas maghrib baru gerak.. hahaha

  3. Haaa..gigih sya cr balik entry dapor steamboat kak maya nih..haha..nak tny kak maya beli dapor brape regenyer..nti bgtau kat whatsapp eh..tq

Comments are closed.