Raya di Office Besar

kalau semalam saya up entry beraya di department, haa hari ni entry beraya di office besar pulak.
kira the whole office beraya together gether dalam majlis sambutan hari raya ini lah.

selalu buat kat HQ, tapi tahun ni buat kat SK pulak.
plan asal saya nak pegi dengan kak wan, naik shuttle.
makan makan kejap pastu blah la kan.
tapi kak wan boleh pulak dari pagi dok sakit perut ceriberi.
tak tahan sangat, dia gi klinik ambik ubat pastu half day petang.

saya roger roger kaktin tengok cemana lah.
naik shuttle dengan kakwan pi SK, nampak maskot kijang comel ni.
lets photo.

20130825-223538.jpg

saya pakai baju IXORA by AMYHAKIM.
emosi sikit sebab hari tu labuh sangat, so saya hantar alter.
lepas alter tersingkat plak sikit. pffftt..

nasib baik sempat whatsapp kaktin.
dia dah otw nak pi hantar fatihah balik.
depa dah makan dah.
so saya teman la kaktin pi hantar fatihah sekali.

20130825-223602.jpg

sampai SK, apa lagi, cari seat, ambik food terus ngapp.
banyak jugak la pilihan makanan.
yang penting cendol wahab dengan putu bambu world pun ada.
haruslah saya tak ambik, dah kata dekat dengan rumah.
bebila pun boleh beli kan.

ni yang saya makan. mee kolok sarawak yang sedap.
laksa johor. satay. popia durian. buah buahan.
pastu ngecek kambing golek kat pinggan kaktin.

20130825-223625.jpg

20130825-223654.jpg
: : berdua je lah dengan kaktin. sian. nampak nau takde kawan : :

duduk setable dengan budak budak yentan jkk.
zairul snap la gambar ni sekeping.
maafkan la watermark sebesar rumah tu.
dah kata kamera orang kan, pasrah je lah..

20130825-223717.jpg
: : ukiran tembikai yang cantik : :

dari tingkat bawah, naik ke atas.
ajak kaktin try aiskrim lecca lecca tu.
eh gitu ke spell nya?
ala korang tau la aiskrim tu kan.
so q. bapak panjang q.
eh ada tapai jua.

saya ambik hazelnut.
kaktin ambik mango dengan orange kot tak silap.
tak masuk di tekak saya la aiskrim ni.
sudahnya makan suku je. huhu..

20130825-223738.jpg

terserempak dengan kakdiella & the geng kat barisan q aiskrim tu, pastu nampak plak gabenor baru sampai, tengah nak duduk.
semua tergedik nak bergambar dengan gabenor, tapi haruslah ketakutan menguasai diri nak mintak permission.

last last ida yang pegi. cayalah ida.
gabenor ok je nak bergambar. dia senyum je.
waktu tu dia duduk, siap dia berdiri lagi.

20130825-223829.jpg
: : mya, kaktin, kakdiella, ida, liza : :

dapat 2 keping gambar dengan gabenor.
yey!
tq kaktin & ida sebab snap kan.
tq ida sebab berani approach gabenor.
kau memang best 🙂

20130825-223849.jpg

20130825-223903.jpg

20130825-224039.jpg
: : terjumpa atie : :

sebelum balik lepak office ida jap.
pastu encik z call. dia baru sampai kat SK konon nak makan tapi lepas tu memalas katanya.
haruslah saya numpang ia balik HQ.

20130825-224227.jpg
: : berkhalwat di dalam lif : :

6 thoughts on “Raya di Office Besar

  1. Makanan banyak sampai tak tau nak ambik mana satu kan.. overall, alhamdulillah dapat makan mcm2.
    Anak2 dpt salam n duit raya dr Gabenor

Comments are closed.