Muzium Perak di Taiping

kenapa nama nya muzium perak?
bukan muzium taiping? walhal letaknya di taiping?
*trivia minggu ini
ada event Muzium bersama Komuniti kat muzium perak.
so letss lah pegi menambah pengetahuan.
kat belah luar ada banyak booth booth niaga.
tapi tunggu dulu. kita masuk dalam dulu ek ek.
20130709-232355.jpg
20130709-232403.jpg
oleh sebab ada event ni, masuk adalah percuma sahaja.
#untunglaaa
20130709-232130.jpg
: : from taiping with love : :
muzium ni terbahagi kepada beberapa seksyen.
saya penah je datang muzium ni masa yaya kekecik.
tapi yang belah belah belakang rasanya tak wujud lagi kot masa tu.
20130709-232122.jpg
: : kilauan emas otai masih berbisa : :
20130709-232056.jpg
: : yaya takut nak bergambar. orang utan patung kot?? pfftt : :
20130709-232107.jpg
: : encik z pelik kijang kecik nau. derrr tak penah tengok kijang ke? pfff lagi : :
20130709-232145.jpg
: : penyu ganu kita : :
dan ada 2 tingkat yer muzium ni.
lantainya adalah kayu.
hampir amukan naga aku bila tengok bebudak kecik dok berlari tak tentu arah.
gedegang gedegang bunyi lantai.
yer saya memang tak suka budak budak nakal *jeling mak bapak budak nakal
20130709-232301.jpg
20130709-232910.jpg
20130709-232322.jpg
: : moh ler turun : :
20130709-232219.jpg
20130709-232244.jpg
20130709-232337.jpg
20130709-232901.jpg
jalan jalan kat luar pula.
2 beranak tengah mengagum tengok perahu dari kayu balak.
besar dan kukuh takkan pecah di dalam air.
begitu tertulis di situ.
20130709-232419.jpg
20130709-232434.jpg
20130709-232442.jpg
20130709-232449.jpg
mangaiii gerun gila tengok tali gantung dengan rotan tu.
so gamak korang nak buat jahat ke apa, tengok la punggung yang kena rotan tu.
tersiat terhiris ok.
20130709-232918.jpg
ok dah tu jer.
tetiba tak tau nak ending apa.
bai!

3 thoughts on “Muzium Perak di Taiping

  1. sy penah masuk muzium ni! hehe. eh tp bukan mmg free ke kak? tak ingat pun kene bayau dulu.. ke lepas sy masuk tu dorg start charge?

    ah lantak. hahaha

Comments are closed.