Balik Taiping Sebelum Puasa

last week saya balik taiping.
memang tetiap bulan pun balik kan.
tapi ni kira cam balik sebelum puasa lah.
aktiviti macam biasa je.
tapi nak jugak update he he.
hari sabtu pepagi hantar yaya pi swimming class.
rupanya dia dah banyak kali skip.
mama kata kesian nak kejut dia bangun pepagi.
kelasnya start pukul 8 pagi sampai 9.30 pagi.
tapi yer lah kalau dok sokmo kesian bila nya nak habis kan.
20130708-023823.jpg
20130708-023829.jpg
20130708-023836.jpg
20130708-023844.jpg
20130708-023851.jpg
: : hah tertonggeng anak haku dibuatnya : :
hari ahad pagi dia cam memalas nak pegi.
sampai nangis.
tensen mak encik.
ye la kita ni hantar dia nak pegi belajar, nak kasik pandai.
terus mak encik sentap.
lalu opahnya yang hantar pegi.
tapi bila dah sampai sana opahnya kata gembira je dia.
dok berenang lompat bagai apa.
la ni dah belajar teknik baru.
saya bukanlah nak memaksa ke hapa, tapi untuk dia jugak kan.
kalau by hujung tahun ni memalas lagi, ah berenti je lah terus.
belajar je la separuh jalan.
20130708-022541.jpg
: : ayah setia menemani : :
encik z kata saya macam mak mak pakai baju besar seluar besar ni.
hello… ai memang mak mak okkk.
ye la memang la tak nampak vogue da vass pakai baju seluar besar besar gini.
tapi takpelah, tu semua pandangan manusia je.
pandangan Allah SWT lebih penting.
lagipun sesuai la dengan umur saya yang dah 34 tahun ni.
takkan dah tua kebana gini nak pakai skinny jeans warna warni dengan sneakers paras buku lali?
pastu bertudung lilit yuna pulak.
agak agak laa kan.
so biar je la baju kelambu kelambu ni, yang penting selesa.
20130708-022507.jpg
pukul 12 tengah hari yaya ada art class pulak.
lupa saya nak snap gambar-gambar lukisan dia.
cecomel jugak dia lukis.
pukul 3 petang ambik yaya kat art class, terus pegi makan kat sushi king taiping sentral.
yaya suka makan sushi so sesekali jumpa ia bawak je la makan kan.
kalau kat KL memang tak dapat ah nak heret encik z.
kat taiping keutamaan untuk anak. so letsss.
20130708-022439.jpg
: : versi kartun : :
20130708-023759.jpg
20130708-022523.jpg
lepas makan sushi kitorang pegi muzium.
muzium perak.
ada cam event kat situ.
nanti saya up entry lain lah sebab banyak gambau.
pastu pegi minum kat cashier.
laicikang telur burung puyuh.
dengan black mountain. dapp dapp.
20130708-023811.jpg
hari ahad tak ke mana.
lepak lepak kat rumah layan yaya buat homework.
pastu nonton Oh My English back to back.
lawak la kan OME ni.
kalau saya jadi mr middleton tu mau tension layan karenah student.
pepelik.
tapi comel 😉

3 thoughts on “Balik Taiping Sebelum Puasa

  1. kekadang dengan anak2 kita kena tegas sikit kan..mujur dania x de masuk kelas renang ke apa…dia more to art la..hajat hati nak masukkan dia kelas art tp tu la..xde plak kat seremban..if ada pun dah penuh dengan anak2 cina..jarang ada anak melayu nak masuk sama..nampak x races kat situ…along ngan dania memang garang…xde chance walau jarang jumpa..hihihi…

  2. aiyorrkkk syeksyi nya coach renang yaya.. (hahaha itu yang ngkau nampak ye??)

Comments are closed.