Blog Maya Dot Com

Santapan Ramadan di Hotel Impiana KLCC

pejam celik pejam celik tak sampai sebulan lagi dah ramadhan akan menjelma kan?
dah ganti puasa ke? *jeling diri sendiri
bila ramadhan je macam biasalah banyak hotel yang offer buffet ramadhan.
termasuklah Hotel Impiana KLCC KL.
saya berpeluang untuk merasa makanan-makanan yang akan dihidangkan untuk buffet ramadhan hotel impiana klcc kl tahun ni.
sampai je kat Tonka Bean Cafe terus mata merambang.
nak makan yang ni, nak makan yang tu.
20130613-232440.jpg
: : kawasan yang luas : :
ni antara makanan yang saya ngap dan dihidangkan.
semua pun akan ada pada buffet ramadhan tahun ini insyaAllah.
salad, laksa penang, mee kari, aiskrim baskin robbins, pizza, seafood, sup ketam, nasi dengan pelbagaiiiiii jenis lauk pauk.
dan banyakkkkk lagi haha.
yer banyak yang memang banyak amat.
sebenarnya ada food lain yang saya makan tapi lupa nak snap gambar eh sebab rakus sangat he he.
20130613-232417.jpg
20130613-232425.jpg
20130613-232431.jpg
: : kak red & chef helmut lamberger dari austria : :
20130613-231903.jpg
: : hah kambing golek pun ada! : :
kalau nak ikutkan memang banyak gilaaaa list menu untuk ramadhan Hotel Impiana KLCC tahun ni.
tahun ni tema yang dipilih ialah Santapan Ramadan.
nah check it out.
 RAMADAN MENU
Appetizer
Salmon Gravalax, Oyster, Prawns
Mussel on Ice
Assorted Cold Cuts, Sausages and Pickles
Western
Mixed Garden Green
Coleslaw with Raisin
Potato Salad
Garden Green Salad Bowl
Assorted Dressings
Honey Dressing, Orange Dressing, Thousand Island
Condiments
Sambal-Sambal
Sambal Belacan, Sambal Tempoyak, Cencaluk, Sambal Kicap,
Budu, Thai Chili Sauce, Sambal Nyiur
Jeruk-Jeruk
Jeruk Betik, JerukMangga, Jeruk Anggur, Jeruk Kedondong, Jeruk Cermai, Acar
Rampai, Acar Buah
Stall 1
BBQ Lamb
with Nasi Beriyani, Acar Timun, Papadom& Mint-Tomato Yogurt
Dhalcha
Chicken Shawarma, Pita Bread, Tahini Sauce, Tomato-Onion Salad, Lemon Wedge
Stall 2
Beef and Chicken Satay with Condiments
Black Olives, Capers, Gherkin, Pumpkin Seeds, Croutons, Dry Mango
Pembuka Rasa
Kerabu Taugeh, Kerabu Nenas, Acar Rampai, Kerabu Kacang Panjang,
Kerabu Kerang,
KerabuMangga dan Sotong, Indonesia Pecal with Peanut Sauce, Spring Roll,
Tauhu Bakar, Belinjau, Acar Buah, Tempe Goreng Jawa, Telur Masin, IkanMasin
Rojak Buah
ManggaMuda, Betik Muda, JambuAir, Jambu Batu, Sengkuang,
Timun dengan KuahRojak dan Kacang Tumbuk
Ulam-Ulaman
Kacang Botol, Daun Selon, UlamRaja, Kacang Panjang, Jering, Timun, Tomato,
Jantung Pisang Rebus, Petai, Buah Kerdas, Timun, Terung Bakar, Ulam Raja,
Pucuk Pegaga
Stall 3
Ice bin
Ikan Bakar with Bumbu Spice
Snow Fish, Pari, Cencaru Sumbat, Jelawat, Squid, Keli, Squid and Crab,
Seafood Parcel
SambalCili Kicap, Sambal Belacan, Sambal Tempoyak, SambalNyiur, Sambal Tomato
Stall 4
Assorted Tempura with Soy Sauce and White Radish,
ApamBalik,
Cucur Udang, Cucur Sayur, Keropok Udang,Keropok Ikan, Keropok Lekor
Thai Chili Sauce, Tomato Sauce
Stall 5
Roti John
Roti Canai with Dhall
Murtabakwith Pickled Chili, Chicken Curry
Stall 6
Fruit from the Farm
Durian, Rambutan, Pisang Emas, Langsat, Nangka, Cempedak
Soup
Sweet Corn Crab Meat Soup
Ayam Berempah Dengan Kentang
Bubur Lambuk
Shredded Chicken, Paru, Fried Shallot, Telur Masin, IkanMasin, Daun Sup,
Daun Bawang, Kicap Pedas, Kacang, Ikan Bilis
Hot Buffet
Nasi Tomato
AyamSambalMerah
Nasi Ulam
Ayam Goreng Belacan
Steamed Tofu with Mushroom and Soya
Salted Prawns
Chili Crab
Stir Fried Ginger Beef
Noodles
Curry Laksa, Penang Laksa, Mee Soto, Mee Rebus with Condiments
Fried Noodle -Mee Mamak, Char Koay Teow
Dessert
Malay Kuih
Kuih Bingka Ubi, Seri Muka, Kuih Kole Kacang, Ketayap, Cucur Badak, Dodol, Wajik,
Talam Jagung, Onde Onde, Kaswi, Bahulu, Kuih Lompang,
Sambal Sotong Petai
Daging Kawah
Sayur Lodeh
Nasi Putih
Petola Tumis Air Soo Hoon
Gulai Telur Itik dengan Belimbing Buluh
Ikan BawalMasak Siam
Show Kitchen
Putu Piring with Grated Coconut and Brown Sugar
Chicken Rice – Steamed and Roasted with Condiments
Fried Seasonal Vegetables
Yong Tau Foo with Sauce
Chinese Fried Rice with Silver Anchovy
Braised Chicken with Preserved Vegetables
Aneka Biskut
Agar-Agar, Pudding Jagung, Malay Pudding, Jelly, Buah Pala, Gula Sago Melaka,
Indonesia Layer Cake, Buah Kurma
Kelapa Botak, Buah-Buahan Segar
Cream Caramel, Banana Cake, Pandan Cream Cake
Chocolate Fountain with Condiments
Bubur Kacang Hijau, Pengat Pisang, Bread & Butter Pudding
Omarchi
Chilled Barley with Gingko Nut
Chilled Red Bean Soup
ABC & Cendol Station
18 flavors of Baskin Robbins Ice Cream
Chilled Beverages
Soy Bean, Soya Jagung, Soya Bandung, Sugar Cane, Kurma Juice, Orange Juice,
Mango Juice, Sirap Limau, Air Mata Kucing, Chrysanthemum
Hot Beverages
Nescafe Tarik & Teh Tarik
hah rambang mata ke idok?
yang paling saya looking forward aiskrim baskin robbins ni ha.
orang semua berbuka nak makan nasi, ko cari aiskrim yer normaya.
aterrr nak beli sesendiri  memang tak ahhh mahal kot.
so bila dah ada ni, harus sesahhh sampai lebam.
pastu pastu pastu.
nanti akan ada buah durian tau.
hah kelas tak kelas hotel impiana klcc, siap ada buah durian untuk berbuka puasa.
eh buah buahan tempatan lain pun ada jugak tau.
macam manggis, rambutan, langsat dan cempedak. wow!
Oh yer, all diners akan dapat special voucher berupa potongan harga RM5 untuk masuk ke Aquaria KLCC.
selain dari tu, keluaran Vol 18 majalah Ratu Sehari dengan kerjasama Hotel Impiana KLCC memberikan potongan 20% untuk Ramadan Buffet ini.
berbaloi baloi bukan?
20130613-231844.jpg
: : kakred, kojie, rose & moiself : :
Santapan Ramadan menawarkan harga RM108++ per pax dari 10 Julai hingga 11 Ogos 2013.
Kanak-kanak berumur antara 6 – 12 tahun dan warga emas berumur melebihi 55 tahun cuma RM54++ per pax. manakala kanak-kanak di bawah umur 6 tahun percuma.
Pada hari pertama dan 3 hari terakhir Ramadhan, diners akan menikmati special offer iaitu RM98++ per pax dan buffet bermula dari jam 6.30petang hingga 10 malam.
Sambil menjamu selera, tetamu akan dihiburkan oleh seven-piece traditional Ghazal live band dengan vokalis of Gendang & Gambus.
Melody muzik yang sungguh menyegarkan halwa telinga. gituuuu.
ok dah puas hati dengan penerangan saya?
apa lagi, tempahlah sekarang! untuk tempahan boleh hubungi 03-2147 1111 sambungan 3034 atau 3035
Impiana KLCC Hotel
Mr. Anthony Edwin – Assistant Director of Marketing Communications
Email : anthony.edwin@impiana.com
Tel : 03-2147 1111 DID : 03-2147 1080 Fax : 03-2147 1028
HP : 019 6833281
Website : www.impiana.com
Hotel Impiana KLCC letaknya di 13 Jalan Pinang, 50450 KL. Sekentut je dari Petronas Twin Towers KLCC tu haa.
selain dari menu berbuka puasa Santapan Ramadan, Hotel Impiana KLCC juga menawarkan set menu untuk bersahur bagi tetamu yang bermalam.
so takyah nak risau risau runsing runsing kalau korang stay kat sini boleh je haa bersahur.
ROOM SERVICE SAHUR SET MENU
TIME: 3.00am- 5.30am
Price: RM 33.00++ per person
From July 9th 2012 until August 7th 2012
SOUP
Sup Ekor
*****
MAIN COURSE
Select you favorite main and vegetable for your sahur
(Choose 2 main dishes and 1 vegetable)
Main
Ayam goreng berempah
Daging masak kicap
Sambal udang
Kari kambing
Vegetable
Petola tumis air
Sayur campur puteri
Pajeri terung
Aloo ghobi
Telur dadar
Nasi putih
*****
DESSERT
Freshly sliced fruits
Kurma
Teh Tarik
hah bersahur pun meriah. i like.
korang pun mesti like like jugak.
20130613-231745.jpg
: : apa punya fesyen bergambar pun tak tahu lah : :
oh saya ni kalau berbuka puasa kat luar, tempat yang paling saya titikberatkan ialah surau/tempat untuk bersolat.
kalau kat hotel impiana klcc ni korang takyah risau sebab 2 surau disediakan. satu kat lobi dan satu lagi kat tingkat satu.
20130613-231924.jpg
: : surau kat lobi : :
berbuka berbuka jugak, tapi solat jangan dilupa yer anak-anak.
kalau berpuasa tapi tak solat tiadalah bergunanya.
buat letih berpuasa satu hari saja. semuanya jadi sia sia.
kalau nak makan sampai lebam pun sokay, solat je sesiap.
so takde la rushing ke apa kan. 🙂
20130624-191008.jpg
: : tq for the goodies impiana klcc : :
thank you jugak pada kakred sebab memanjangkan invitation ini.
🙂

    2 thoughts on “Santapan Ramadan di Hotel Impiana KLCC

    1. suriaamanda

      along pun dapat jemputan dari JW Marriot KL, tp preview hari Isnin nanti…tgok macam best giler…x sabar nak makan kambing golek tu….