Mana Mommy?

saya rasa mungkin lepas yaya baca buku cerita tajuk mana mommy? ni yang buatkan dia lagi nak stay dengan saya kat kl.
saya ada tengok sinopsis belakang buku cerita ni.
mengisahkan sorang budak perempuan yang duduk dengan atok/nenek dia.
dan tertanya tanya mana mommy ia.
20130621-072222.jpg
mama kata lepas lepas balik dari KL hari tu memang yaya selalu termenung.
pastu tiba tiba air mata mengalir.
bila mama tanya dia kata takde apa apa.
macam mana sms yang dia tulis tu, dia memang nak stay dengan saya.
tapi dia kesian kat mama.
yasmin sayang, awak memang anak dan cucu yang baik.
walau berpisah sejauh mana pun, yaya tetap sorang anak mommy.
dunia. dan. akhirat.

3 thoughts on “Mana Mommy?

  1. alamak…entry ni buat along nangis la..terus teringat my Yaya…dia tgh x sihat tu…dia pun duduk ngan atuk dan uwan dia…masalahnya mama dia kat KL ni duk rumah bujang..pas tu still single..if dah kahwin semula maybe boleh consider kot..but as for my parent..diorang x benarkan…sedih…

  2. sebak sy baca msg tu…sbb sy pon stay dgn nenek 🙁

    memang nak sngt duduk dengan mak n ayah kat KL.tapi ayah sakit…sape la nk bagi makan…so no choice dok la kat kg sampai 18tahun….

    tapi….sy dgn mak sy kureng bab komunikasi sampai la sekarang…tak tahu nape..mak sy macam susah nak faham sy dan sy pon susah nak faham dia….furhhhhh

Comments are closed.