Angkor Night Market

otw balik ke guesthouse, singgah kat masjid untuk solat maghrib.
aku pun taktau la area sini area muslim ke tak.
tapi macam campur campur kot.
depan masjid, tapi anjing baik punya dok pose.
tapi dia tak kacau la. aku je yang penakut heh.
kat sebelah masjid tu nampak ada sorang budak perempuan tengah memasak.
aku pun borak borak la dengan dia. pastu mak nya pun muncul jugak mau memasak.
mak nya tak pandai cakap english, tapi anaknya tu pandai.
katanya tengah masak untuk dinner.
macam masak nasi tapi pastu dia goreng kelapa parut cecara macam nak buat kerisik.
pastu zaki bawak pegi makan kat d’wau restaurant.
kat phnom penh pun ada jugak d’wau ni. kira kat siem reap ni branch la yer.
aku makan kueyteow hailam rasanya. sedap. tapi harga boleh tahan mahal.
gitu lah kalau tempat payah nak dapat makanan  halal, biasa memang harga up up away sikit.
lepas makan zaki drop kat night market.
tapi tak sure macam mana kitorang berpecah.
sebab end up aku dengan fin je jalan berdua dalam night market ni.

: : jambatan menuju ke night market : :
night market ni yang moden punya.
kat sini ada 2 jenis night market. satu yang memang tepi jalan hiruk pikuk.
yang aku pegi ni macam dah distandardkan. nak nampak eksklusif barangkali.

: : ku beli poskad : :

: : aku beli seluar belah kanan tu. buat seluar tidur jew : :

: : sempat menonton aksara dance. tarian tradisional cambodia : :

: : sesapa nak kirim kulit lembu? : :
pastu lepak pekena aiskrim yogurt perisa mango.
thanks fin sebab belanja 🙂
oh dari night market ke guesthouse kitorang stay tu sekentut je dekatnya.
so balik tu memang menapak saja lorr..

One thought on “Angkor Night Market

Comments are closed.