Dinner di Anjung Ketam

selamat datang ke anjung ketam!
anjung ketam ni adalah sebuah restoran yer.
tapi dia bukan satu kedai je.
tak silap saya ada dalam 6 kedai kot.
letaknya di jalan tanjung aru.
kitorang sap sap soii sampai sini sebab semalamnya masa balik dari taman burung kitorang balik lalu pantai so memang dah ternampak jalan masuk ke anjung ketam ni.

: : belakang tu lah anjung ketam : :

: : kanak kanak bermandi riang : :
hasil dari kajian saya bersama google, ramai yang rekemen kan gerai no 1 kepunyaan asliana asmad.
so saya pilih gerai ni je lah.
tapi awasss ya siapa yang nak pegi makan kat sini kena call dan buat reservation.
kena terus order siap siap nak makan apa.
kalau tak, nganga lah korang menanti like forever.
sebab most of the time anjung ketam ni full house!
nah saya dengan baik hati tempekkan nombor telefon gerai no 1, anjung ketam.
pandai pandai la korang calling calling kalau ke labuan.

: : yang panjang tu orang dah reserve lettew : :

: : bapak besar hoihohoiyahoiii sotong ini : :
ini pula lobster.
menjejes jejes air liur saya tengok nya ha.
si dyana teringin. saya suruh tanya harga.
ambik kau 1kg RM60. demmm mahal nau kau lobster.
lobster ni 4kg kot tak silap.
ah kau darab la sendiri.
terus kensellllllll.
kami order ni je ha.
air laici satu jug.
kailan ikan masin, ketam cili dan butter prawn.
ada cerita lawak sikit butter prawn ni.
kitorang ni malas nak order bebanyak takut tak habis.
kan membazir je nanti.
minimum order 300 gram. so order lah 300gram.
tetengok yang datang 15 ekor udang je.
dah bahagi 4, sorang dapat 4 ekor.
sian dak masy beralah, dia dapat 3 ekor.
ni la bahana kedekut nau (saya lettew hik hik hik)
total makan RM66 saja.
bahagi 4 sorang bayau RM16.50. murah nyewwww.
hew hew hewww..
officemate saya kata kenapa pegi makan awal sangat.
rugi tau.
sebab bila menjelang malam ramai mamat mamat hensem keje offshore lepak situ.
alaaaa yekeee… rugi laaa…
rugi la kita masyyyy..
(motip saya yang rugi? hahahaa)
sampai apartment, park kereta.
kemudian ke kedai coklat dalam financial park tu.
mau memborong coklat lagi haa..
sampai pening pening nak pilih haa.
kalau boleh semua pun nak beli.
berakhirlah sudah hari ke 2 di labuan.
sambung nanti. tata.

12 thoughts on “Dinner di Anjung Ketam

  1. ruginya haiiihh order udang sikit nau.. dah la nampak macam sedap ja udang dia.. kata udang murah kat sana kan…

  2. murahnyer makan Kak! klu saya mau repeat 2nd round..hehehe, biasa la perut berlipat mmg mcm tu nafsu mknnya…Heaven btul tgk kedai coklat tu kan!

  3. sy yang tak berapa suka udang tu pon rasa udang tu sedap hehehe tp issokay, short seko jeeee.. celah gigi jee, lain laa kalau short ketam seko, mau kerasukan ablasa kat situ hahaahaha

    alaaaaaaaaaaaaaaaaaa ruginyeeeeeeee.. kot tak mau bawak abam offshore balik semenanjung sebagai subinierrrrr

    • sib baik order ketam banyak gak.
      kalau order 2 ekor. seorang separuh? haaaa..
      mau terbalik anjung ketam hehehe

Comments are closed.