Mencuba Pure Marine Collagen

saya rasa rata-rata sana sini orang dok cakap pasal Pure Marine Collagen kot kan.
pada sesiapa yang tak tau, sila lah google.
hajat di hati tu memang la ada teringin nak mencuba.
ingat tak saya ada up entry kata saya tengah obses try itu ini produk kecantikan dan kesihatan?
tapi sebab saya ni tengah makan banyak benda sebenarnya so cam ok nanti luuu. lek luuu.
tup tup last week saya jumpa ernie, dia terus bagi saya sekeping, eh ke sepapan.. ke selonggok?
eh gitu lah, pmc ini.
orang dah bagi tu harus diterima dengan ucapan terima kasih.
malam tu jugak saya rendam semalaman.
esok pagi basuh 5,6 kali macam basuh beras.
pastu tenggek atas api.
saya pun tak tau cara cara yang betul nak masak pure marine collagen ni.
ada la google tapi memasing cara tak sama kan.
so saya hantam ja la ikut sesedap rasa.
api sederhana kecik. masak selama 1/2 jam.
kacau tanpa henti. sampai sakit sakit bahu haaa dok mengacau.
bila dah masak dia jadi lekit lekit macam agar agar gitu.
masuk dalam bekas, terus sumbat dalam fridge.
bukan yang kat belah atas tu tau. belah bawah saja.
saya ikut style along, minum dengan air soya.
so tiap tiap pagi sebelum pergi kerja, dengan perut kosong, saya pun ambik la sesudu pmc ni masukkan dalam air soya.
pmc ni tak larut tau, so pandai pandai la pecahkan kecik kecik.
lepas tu glupp glupp. sokayyy la, takde la hanyir busuk ke hapa pun.
semoga saya terus cantik dan berjaya #eh

15 thoughts on “Mencuba Pure Marine Collagen

    • ribena eh.. ok pasni saya try dgn ribena lak..
      ok along, kalau saya nak cuba lagi dan lagi saya roger along eh..

    • saya pun sbb ernie bagi tu kak, tu yg cam ok la try.
      nak beli sendiri idok la terpikir sgt lg.
      BE tu mmg bagus tapi mahal kakkk.. i is tak mampoo..

  1. okay mkn nie Kak, saya da msuk 2 bln mkn. 🙂 tp klu mkn dgn soya mcm x lalu plak so saya mkn dgn sunquick…tp lain org lain kesan dia..so dun expect too much..klu nk bkesan kena long term..

  2. ERNIE : dunia Allah SWT ni luas. Allah SWT pun tak pernah kata kita tak layak nak ke mana-mana kat dunia milik Dia ni.
    kalau ada orang kata kita tak layak, kita simpati je lah untuk dia.
    semoga satu hari nanti dia dapat hidayah dari Nya. amin..

  3. liza baru stage merendam PMC ni. Insyaallah esok dah boleh rebus & makan. Ada baca td masa BW. PMC mentah boleh di kisar halus sebelum di rebus. Katanya akan lebih mudah hancur & larut. So jom pakat try. nak cantik x perlu sakit2.. yang penting rajin kan 😉
    salam ziarah!

Comments are closed.