Lao Zoo

dari na ngum lake kitorang singgah kat zoo laos atau dikenali sebagai lao zoo.
kira dah sekalian dengan pakej la ni.
memang laluan nak balik pun.
bayaran masuk 30ribu KIP untuk 2 orang.
nama pun zoo kan, harus lah ada binatang. takkan ada konsert jlo pulak kat dalam.
so lets tengok haiwan.

: : erk babi hutan! tanjat gegirl : :

: : biawak : :
zoo ni besar tau, cuma kawasan macam semak semak sikit.
kira macam betul betul feel dalam hutan belantara lah.
macam kurang penjagaan.  kurang peruntukan barangkali kata ku berspeku.

: :  unta ni ada buat bunyi pelik tau pastu lidah dia terjelir jelir : :

: : crocodile dundee : :
jarak pemisah antara tempat pengunjung dengan binatang binatang dalam ni macam dekat benau.
saya dok seriau je kalau tetiba buaya ni melompat,

: : landak, mentega kacang sunbear, gajah, monyet dan banyak lagi sebenarnya tapi malas nak letak gambar kat sini : :

: : masa ni gajah lalu, tapi tak sempat nak snap dari depan, so merasa la korang tengok bontot gajah : :

: : cantik la gambar ni. me like : :

: : pandai rusa pandang kamera : :

: : tercekci pulak. sila katup mata. kalau nak kutuk pun saya redha, saya dapat pahala, awak dapat dosa. ingat tu cik ton : :

20 thoughts on “Lao Zoo

  1. Bestnya pi zoo, hari tu kat HCM knaja dgn k.umie nak pi zoo sekali dibagitahu zoo itu teramatla kotor tidak sesuai untuk dilawati.. adoooh keciwa !

    • haha.. tu abg mi la tu.
      dia tanya akak ‘awak nak tengok mentega kacang sunbear tak?’
      akak cam ‘apakah?’
      terus dia tunjuk sunbear tu he he he..

  2. Tgh tgh belantara bersinar jubah pink mu kak.

    Color block dgn alam sekitar gittew.

    Ku tak minat binatang dan zoo. Statement yang mungkin kak naja akan rejek aku dari folo bersafari kat Kenya. Tu dia dari kundasang pi kenya plak. Mau ada yang merempan satgi. Tunggu tengok sajalah.

    • aah bila ku peratikan baru perasan.
      colour block sungguh eh. pink + hijau + coklat.
      tapi versi colour block jubah tak boleh disamakan dengan versi colour block skinny jeans.
      umpama makan sambal belacan di tanah eropah #eh

      tiba2 bangga sebab ada org kaji plan kita nak pi kundasang kan.
      hai awak.. sukeww bacaeww blogg titteww keww??
      nak ikut titteww pegi kundasang tak?

Comments are closed.