Rezeki Jangan DiTolak, Musuh Sila Tolak

hari tu sebelum keluarnya duit baru, saya ada lah menyumbangkan sedikit tenaga membantu.
takde lah banyak mana pun tenaga tu, yang sebenarnya pun sebab diarahkan oleh boss he he.
tapi sokayy jugak sebab boleh jadi di antara orang yang pertama tengok duit tu.
duit baru pun dah bertebaran di pasaran kan.
ada ke yang belum tengok lagi duit baru? takde kot eh?
rasa semua dah tengok kan?
bulan november hari tu dapat email kata ada appreciation hi tea untuk semua semua lah yang terlibat secara langsung dan tak langsung.
saya pun join je lah.
ye la dah orang ajak makan minum, takkan nak menolak.
lain la kalau ada orang ajak gaduh jumpa kat bus stop kat simpang ke, harus la kita tolak.
motip sangat nak gaduh kat bus stop.  derrr???
ini hakim.
officemate saya.
duduk sebelah saya je kat office ni ha.
dengan hakim ni jugak saya selalu cerita cerita kalau ada tak puas hati dengan sesapa.
dia pun rajin je melayan.
wife hakim, kalau awak baca entry ni, hai! *lambai lambai
jangan gaduh dengan saya yer.
saya tak de affair dengan hakim.
sekadar teman sekantor saja.
jangan up up status facebook perli perli sindir sindir yer.
kecik hati saya nanti 😛
teringat kata kata seseorang dulu.
jangan bermesra dengan hak orang.
memang lah kita rasa takde apa-apa, tapi hati wife orang yang kita bermesra tu macam mana?
cuba kita letak diri kita dalam situasi wife orang tu, terasa tak?
masa tu saya macam yer yer kan je lah.
tapi bila tengok current situation, macam cakap tak serupa bikin je?
yerlah pantai lagikan berubah, ini kan pula manusia.
saya doa baik baik je lah untuk awak yer cik.
ada yang tanya saya, duit lama ni ada expired date kah?
setau saya takde lah kot.
boleh je guna. nanti lama lama pupus sendiri la duit lama tu.

6 thoughts on “Rezeki Jangan DiTolak, Musuh Sila Tolak

  1. sapa la mulut longkang tu kan..dah namanya satu opis..x kira la laki orang ke bini orang..pandai la batas2kan pergaulan..apa plak ghopernya kalau xde kemesraan sesama rakan sekerja..x kan nak muka ketat sentiasa kan…sentap plak along baca…

  2. patutnya la kan, kalau dah dapat rasa/nampak ada garis-garis penuaan di muka makanya bolehlah timbang-tara mana yang baik n vice versa…bukan upkan lagi jadi yg tidak-tidak….#errkkkk

    eh, ada muka saya di situ. #malu

Comments are closed.