Bye Bye Ipad

cuti maulidurrasul hari tu saya jumpa ernie.
kitorang keluar sefamily lepas maghrib.
pegi dinner kat bukit bintang area. makan seafood kat satu kawasan yang saya tak dapat kenalpasti di mana lokasi sebenarnya.
fad dengan ernie yang selalu datang sini makan.
saya dengan encik z follow je lah.

: : this is what we ordered : :
nasi goreng, udang masak sweet sour, udang masak kari, ketam nipah, wantan, pucuk paku belacan.  dan juga air asam boi yang sedap.
jenuh nak makan ketam nipah tu sebab ketamnya keras.
tapi sedap lah of coz.
lepas makan semua pun terdampar.
sorang hembus asap rokok elektrik, sorang hembus asap rokok sebenar.
yang tengah tengah tu anep, adik fad.
kalau ada sesiapa berkenan boleh contact ernie #eh
walaupun kami perempuan berperut kecil, tapi kitorang yang lambat habis makan.
sambil sambil meratah sesambil pot pet.
nama pun perempuan khennn.
tujuan utama perjumpaan sebab saya nak pass kan ipad ni ha.
yer ipad saya yang lama tu saya dah jual pada kawan ernie.
tu yang dia mai kl sebab nak ambil dari saya.
takkan nak poslaju plak kan. tak sesuai.

: : bye bye ipad. gonna miss u : :
lepas makan masa nak basuh tangan, tetiba pandang belakang nampak angah raja lawak.
saya pun tegur macam kenal bebenau lah ‘hai angah’
dia pun jawab dengan senyuman manis ‘haiii’
time tu pasti la tak bawak kamera dan handphone bersama, aterrr basuh tangan kan.

: : beginilah lebih kurang senyuman beliau. eceh : :
sebelum balik ernie bagi birthday present kat saya.
walaupun paperbag nya adalah the loaf tapi ernie tidaklah memberi roti kepada saya.
present? nanti later saya show show k? tq friend!

12 thoughts on “Bye Bye Ipad

  1. udang tu goreng butter la… ketam nipah tu goreng kari basah2…. huhuhuhuh…..
    u r welcome…… sori la xde (^) pastu pulak (G) bg lambat….. 🙂

    • haha ye ke.. manjang aku ni salah info. em sorry..
      ala sokayyy jer.. nanti birthday kau kita keluar lepak k..

  2. best2 lala n ketam dia mmg superb
    slalu order lala sweet sour n ketam daun kari
    mmg syok u!

    • lauknya sedap sesedap harga! haha..
      ketam soft shell tu bkn kat kuala gula ke yang kau pegi makan tu?
      tak pun try kat sakae sushi laa.. ada gak situ..

  3. lupa nak komen lau sesiapa berkenan kat bro in law i tu leh contact i…hahahahhaha tp yg single2 sajer… bukan yg dah bersuami beranak2 pulak nak cucuk jarum….. i x sukerrrrr… otey??? #eh

Comments are closed.