Sponsored Post : Celcom First WiFi On Ground Frenzy

ingat lagi tak dengan Celcom First Voice & Celcom First Data?
so macam mana korang dah stepped up dengan Celcom First ke belum?
kalau dah baguslah. kalau belum, bila lagi?
sebabnya. hari ni saya nak cerita tentang Celcom First WiFi On Ground Frenzy.
semua orang pun tau WiFi tu apa kan. sana sini orang dok sebut WiFi.
pergi mana-mana je orang tanya ‘sini ada WiFi tak?’
siapa yang ada Celcom First Data mungkin tak berapa hairan dengan WiFi ni.
tapi kalau yang tak ada bagaimanalah?
kepada pengguna Celcom First yang tak melanggan Data, jangan risau, sebab sekarang ni Celcom First dah stepped up selangkah lagi dengan pakej Celcom First WiFi.
Celcom dalam program mempromosikan Celcom First WiFi ni di sekitar shopping malls di sekitar KL.
dan salah satunya yang terbaru adalah di Carrefour Wangsa Maju. yang juga merupakan wilayah Celcom First WiFi.

: : terima kasih Terrance dari Celcom yang memberi penerangan lengkap mengenai Celcom First WiFi ini kepada saya : :

: : dan kepada mereka juga. 🙂 : :

: : ramai yang beri sokongan pada Celcom First WiFi ni tau : :
nak tau rate untuk pakej Celcom WiFi ni?
pertama sekali korang kena guna smart phone lah yer.
blackberry, iphone, samsung dan lain-lain.
kalau takde smartphone, apa kata korang pergi tukar dulu?
boleh beli handphone dan ambil pakej Celcom First terus di mana-mana branch Celcom.
Celcom First WiFi ni boleh digunapakai untuk both postpaid atau prepaid.
kalau postpaid, jumlah penggunaan akan dimasukkan dalam bil dan korang bayar bila bil dah sampai lah.
oh yer jadual rate yang saya letak ni adalah harga promosi yang bermula dari 30 julai 2012 sehingga 19 september 2012.
harga baru akan diberitahu di website celcom penghujung bulan ini.
so cepat-cepat lah stepped up dengan Celcom First ya…
langkah-langkah yang perlu diikuti untuk langgan Celcom First WiFi?
1.  sms ON WIFI dan hantar ke 22188
2.  Balas dengan WIFI DAILY, WIFI WEEKLY atau WIFI MONTHLY.
ikutlah kalau korang just nak surf untuk satu hari, then ambil lah yang daily punya.
kalau nak seminggu, ambil yang weekly dan kalau untuk sebulan, monthly lah.
mengikut kata terrance, sehari RM2.  seminggu RM5 dan sebulan RM50.
tapi sekarang promosi, sebulan cuma RM10 sahaja.
3.  nanti Celcom akan hantar sms pemberitahuan WiFi ID korang dan juga kata laluan.
seterusnya. bila korang dah berada di wilayah Celcom yang mempamerkan Your WiFi Advantage Here seperti di bawah  ni ha, ikut pula langkah-langkah di bawah.
oh yer, nak tau coverage areas? korang boleh KLIK SINI.
setakat ni, kebanyakan shopping mall, hotel dan pejabat kat KL ni banyak yang dah ada.
macam wangsa walk, ampang park, pertama complex, maju junction, bukit bintang plaza dan banyak lagi.
1.  Set kan sambungan rangkaian WiFi
2.  Pilih CelcomWifi SSID
3.  Pilih browser untuk log in
4.  Masukkan WiFi ID & kata laluan
5.  Dan taraaaaaaaaa… surf lah dengan gembira!
Untuk keterangan lanjut, korang boleh ke website CELCOM
P/S : Blogpost ini ditaja oleh Celcom 🙂