Corat Coret di Penghujung Ramadhan 2012

assalammualaikum korang.
cak! he he..

macam mana hari raya hari ni? seronok?
actually entry ni autopublish tau.
ye la selalu raya-raya ni ramai yang tak update blog.
kot la ada yang mengadap pc tapi bosan ramai tak update, haa meh la baca entry saya ni ha.
kebetulan ada gambar-gambar saya snap guna bb, kasi zass je la up 1 entry.

lepas berbuka kat kampung pengantin hari tu, saya pergi aeon setiawangsa plak.
masih dengan niat mahu cari kasut raya lorr.
tapi malang. ada yang berkenan, murah. last pair plak. sedih.

ada jual tudung banyak tau kat atas tu.
jenama H & Z kot tak silap. ada sale jugak.
belek telek telek saya berkenan kat satu tudung tu.
tapi bukan untuk raya la, untuk event lain. so sambar lah satu.


: : encik z bayar zakat untuk kami berdua : :

untuk yaya tak payah bayar ke bang?

eh itu bapak dia la yang kena bayar. bapak kandung.

kalau bapak dia tak bayar?

bapak dia la berdosa. yaya tak dosa.

baiklah.

FM, sila bayau pliss..

sampai rumah dah pukul 10.30 malam camtu.
walau mata ngantuk tapi kentalkan diri untuk packing secara total.
baju-baju yang perlu diiron semua lah.
siap buat checklist. macam nak pergi bercuti jauh bebenau.
he he he.

encik z balik balik dia terus tidur.
kesian ia tak sihat. dok batuk batuk.
dengar dia batuk tu cam kering sangat.
pukul 3 pagi dia kata dia nak bangun, nak basuh kereta.
packing. pastu sekalian sahur.
saya memang tak sedar apa dah.
mana tak, pukul 1 pagi kot baru saya tidur.
tapi sokayy la saya siap kemas rumah basuh pinggan angkat baju semua.
nanti lepas raya takde la terbalik sangat rumah.


: : baju raya saya tahun ini 3 helai baju kurung hewhew : :

hari jumaat kerja lagi.
sampai office lambat 10 minit.
mana tak, kelopak mata bagai digam-gam.
ngantuk. huhu.

tengah hari saya kentalkan diri menapak ke sogo.
sementelah saya pun tak puasa kan, so keyakinan tu tinggi lagi la.
pukul 12 tengah hari dah cabut keluar sebab kak as pegi meeting.
assalammulaikum kak as. tumpang lalu. *cium tangan kak as

lalu kat jambatan tamparuli tu nampak ada makcik jual kerepek pedas ni.
nampak cam sedap. terus up 2 bekas. sebekas RM17.
rasa yaya suka ni kerepek pedas-pedas ceni.

sampai kat sogo terus je tuju kat tempat jualan kasut.
kebetulan kat tetengah tu ada jualan segala macam jenis jenama kasut.
ada carlo rino, sembonia, bonia, cr2.
belek punya telek, terbekenan kat wedges sembonia.
mintak size, sib baik ada. harga RM89.10.
alhamdulillah ketemu jugak dengan kasut yang menepati piawaian ku.


: : kasut raya saya : :

pastu naik kat bahagian lelaki.
mau cari sehelai tshirt untuk encik z.
kesian pakcik tu. takde fikir pun nak beli baju untuk diri sendiri.
dapat la sehelai cap ayam.
saya laju laju pi hypermarket beli sushi, california roll dan air tin tebu.
ingat kot nak simpan separuh nak makan dalam kereta masa berbuka, tapi takde makna. semua saya ngap.

ini plak biskut-biskut raya yang saya beli.
tidaklah banyak pun. kot. korang lagi banyak rasanya.
saya beli tart nanas, kuih kapit, chocolate cookies, batang buruk dengan sarang semut. tu je lah.

bakul yang lawa ni kak as bagi.
dalam tu ada 2 kotak coklat, ada kurma, dan almond london.
eh eh ada angpau raya untuk yaya jugak.
tq boss!!


: : jenuh nak hangkut dari office ke basement : :

nanti saya update cerita raya pulak k.
dada.. 😉

8 thoughts on “Corat Coret di Penghujung Ramadhan 2012

Comments are closed.