saya dah guna perkhidmatan celcom ni berkurun lamanya kot.
sejak saya umur 20 tahun.
masa mula-mula ada handphone sendiri berjenama ericsson, saya terus pakai celcom.
maklumlah dulu saya pernah buat latihan industri kat celcom bandar sunway.
lepas habis latihan industri, beli handphone lalu beli pek prepaid.
lepas tu dah kaya sikit, baru lah tukar ke postpaid dengan nombor sekarang ni.
kira-kira dah 13 tahun la saya setia dengan celcom.
i love celcom (L)
bila celcom ada pelan pelan baru, mesti saya akan sibuk-sibuk nak tau.
nak tau macam mana? senang je. terus ke website celcom.
haa macam-macam la boleh tau kat situ.
bulan 3 hari tu yang saya register dengan blackberry service.
memang terbaik.
baru-baru ni plak saya dapat tau tentang Celcom First.
seperti mana yang saya janjikan, meh saya cerita tentang kelebihan Celcom First ini.
Celcom First Voice merupakan pelan suara baru oleh rangkaian No.1 Malaysia.
Jom ‘Step Up’ ke Wilayah Celcom dan alami sendiri kelebihan dan pengalaman baru. Kelebihan yang tiada tandingan, kawalan yang lengkap, kemudahan dan keutamaan dengan ciri-ciri eksklusif.
- KAWALAN dan menguruskan perbelanjaan anda dengan mudah dan fleksibiliti.
Satu Kadar – Nikmati satu kadar rata mudah dari serendah 10 sen di untuk suara, video, SMS dan MMS ke semua rangkaian, pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.
Kadar sebenar – Caj akan dikira dalam waktu yang sebenar untuk semua suara, video, SMS dan MMS penggunaan, supaya pelanggan sentiasa diberitahu tentang penggunaan sebenar mereka tanpa ada caj tersembunyi.
Kadar Automatik – Pelanggan secara automatik akan dinaik taraf kepada kadar yang lebih rendah ketika kadar yang mereka gunakan sudah mencecah peringkat penggunaan seterusnya, bermakna lebih lama mereka berbual, lebih banyak kadar rendah yang mereka perolehi.
Contoh : Pelanggan di bawah pelan Celcom First Voice Prime, di mana komitmen penggunaan bulanan adalah sebanyak RM40 dan kadar 15 sen rata secara automatik akan menikmati kadar rata sebanyak 12 sen baru bagi tempoh bil yang ketika kadar penggunaan mereka mencecah RM80, dan kadar yang rendah 10sen apabila mencecah RM150
Pick a Paid – Pelanggan boleh menikmati  fleksibiliti untuk memilih cara pembayaran, sama ada melalui bil pascabayar biasa atau kaedah prabayar.
- KEMUDAHAN dalam satu pelan mudah dengan kadar rata dan mata pembayaran pelbagai.
Membuat pembayaran cara anda- Memberikan kemudahan kepada pelanggan untuk membuat pembayaran bil pascabayar mereka menggunakan kad tambah nilai.
Menu pintar – Pelanggan boleh mengawal sendiri perkhidmatan talian masing-masing melalui menu bantuan kendiri yang membolehkan mereka untuk menguruskan akaun mereka hanya di hujung jari contohnya menambah had kredit panggilan.
- KEUTAMAAN dengan perkhidmatan pelanggan peribadi.
Kelebihan utama – Pelanggan pelan Celcom Voice Elite akan dapat menikmati keistimewaan VIP seperti data percuma, khidmat kakitangan pelanggan tanpa perlu menunggu lama dan kelebihan untuk menjadi yang pertama tahu tentang acara-acara di Celcom dan pelancaran produk oleh Celcom.
2 Celcom First Voice merupakan satu-satunya pelan yang menawarkan pengunaan semakin banyak, semakin rendah. kira makin lama korang berborak-borak, makin murah korang bayar. begitu.
• Nikmati pelan kadar yang mampu dimiliki serendah RM40, RM80 atau RM150. Tiga pelan yang direka khas untuk disesuaikan dengan pelbagai keperluan – Perdana, Premier dan Elite.
• Sama ada panggilan suara, video, SMS atau MMS, ia hanya SATU KADAR RATA kepada mana-mana rangkaian, pada bila-bila masa. wah!
• selain dari data PERCUMA yang korang akan terima, korang akan dapat melalui sendiri pengalaman dengan pakej Internet Mudah Alih. menarik bukan?
3. Kenapa memilih Celcom?
• Kena lah cuba sendiri pelan suara Celcom First dan lihat bagaimana ianya mendahului yang lain
• Pilih salah satu dari 3 pelan berlainan yang memenuhi keperluan mudah alih masing-masing:
Celcom First PRIME
Celcom First PREMIER
Celcom First ELITE
4. Celcom, rangkaian terbaik di Malaysia!
• Dapatkan Wilayah Celcom yang terbaik walau ke mana saja pelanggan pergi.
• Celcom mempunyai rangkaian liputan meluas di mana-mana sahaja di Malaysia, di dalam bangunan, di luar dan on-the-move.
• Celcom menawarkan rangkaian kualiti yang terbaik, mesej, panggilan suara, panggilan video, melayari web, e-mel, dan sebagainya.
• Celcom memberikan anda sambungan yang stabil untuk menonton video/youtube dan melayari web dengan lancar tanpa tersekat-sekat.
Jadi apa lagi kawan-kawan, jom ramai-ramai ke Cawangan Celcom yang terdekat atau Blue Cube dan mendaftarlah sebagai pelanggan Celcom First!
Keterangan lanjut sila-sila lah jenguk ke website Celcom. ;-)
Disclaimer : Blog post ini ditaja oleh CELCOM

    2 Thoughts on “Sponsored Post : Celcom First Thematic

    1. celcom memang bagus, dah lebih 10 tahun saya bercelcom

    2. Purpledi on July 1, 2012 at 7:34 pm said:

      Wah Cayalah dah Ada sponsored post from nuffnang

    Post Navigation