Sila Pergi Meninggal Dunia – Part 2

isteri : yang….
suami : yer
isteri : raya tahun ni kita balik raya kat bintulu yer.
suami : hai puasa pun belum dah cakap pasal raya? puasa dah ganti belum?
isteri : kena ada perancangan masa depan. bulan depan saya ganti, insyaAllah.
suami : asyik balik bintulu je. tahun ni kita balik kota kinabalu la pulak.
isteri : ala. raya bintulu la. plis plis plis.
suami : baiklah sayang. kita raya bintulu yer *sambil usap kepala isteri macam awal usap kepala scha dalam program melamar di propaganza
isteri : eh betul ni?
suami : iya.
isteri : awak tak takut orang mengata. asyik raya  bintulu je. mesti si amelina tu queen control
suami : cakap pada orang yang mengata tu, sila pergi meninggal dunia

15 thoughts on “Sila Pergi Meninggal Dunia – Part 2

  1. Teheheheh… ni nak like ke nak menangis ni..
    adoiii…. pecah perut gelak… 😀

  2. penah juga btanya soalan yg sama pd dirimu..tp jgn mrh..xde bmaksud apa2..cuma sebagai org yg tidak ada kg (anak jati KL) mcm aku pun..lg seronok n meriah jika beraya @ blik kampung pasangan..but aku setuju ..jika kita n pasangan dah ‘bergembira’ dgn cara tu..why people kena bother?kena ek explain kat suma org yg kita dah mmg gembira ngan cara cmtu?cuma 1..nk memuaskan hati org mmg payah..sebagaimana org ajukan soalan “bila nak ada anak?” pada org yg dh lama kawin tp blum ada rzki nk dpt anak..asal kita bahagia ngan life kita..x kaco life org lain..tu dh cukup baik..sekian:)

    • tak marah ah.
      kau pun jgn marah plak dgn entry ni. babap kang.

      itu la yang jadi sakit hati dgn cara org mengapa kah.
      gila kah?
      kesimpulannya mari lah kita bergembira dengan cara kita.

Comments are closed.