Oldskul Sungguh Babe!

ya ampun dah pukul 1 pagi!
punya la ralit aku layan youtube.
actually yang jadi ralit tanpa sempadan tu sebabnya encik z sudah tukar line internet kat rumah ni dari YES ke UNIFI.
takpe yang ni nanti aku story lain na.
tadi download lagu-lagu elite.
tapi ada gak lagu yang tak dapat. takde dalam 4shared.
pastu kaktin & payiet kata boleh je nak save dari youtube ke 4shared.
tapi dah terlupa la plak caranya. takpe hold dulu, nanti boleh tanya dorang.
pastu dok layan youtube lagu-lagu elite, feminin, res2 dengan m’steen.
rasa cam perghhh oldskul gila plissss…
teringat zaman sekolah.
masa ni aku dalam form 2 dengan form 3.
serius babe oldskul sungguh!
feminin ni 2 orang ahli nya deqnoor & yatie tu senior sekolah aku.
masa aku sekolah kat sekolah menengah bandar baru sentul.
memula dapat tau dorang masuk grup ni kecoh jugak la kat sekolah.
bebudak sekolah aku mesti ingat lagi cerita ni.
liza, jue, ina. kan? aku tau dorang baca blog aku, silent reader.
aku agak fanatik grup perempuan ni semua dulu.
dulu kat taman tasik titiwangsa tu tiap-tiap minggu cam ada persembahan artis tau.
mesti je aku pergi. penah tengok res2, msteen.
walhal masa tu form 2 kot! haha.
ada jer bergambar semua. nanti la kalau rajin nak korek-korek cari.
and aku pernah ada kaset/CD dorang tau.
siap dulu sekali ada feminin & elite buat cam kompilasi video clip diorang.
semangat aku beli pastu ulang tengok lapanploh kali.
tapi taktau dah la mana pegi VCD tu. huhu.
korang yang ada akses youtube cer layan video ni.
sapa yang lahir seangkatan dengan aku mesti terasa dan teringat zaman budak budak dulu.
oh, saya sangat merindui zaman form 2 & form 3 saya.
dengar lagu-lagu lama diorang ni expecially lagu slow, buat aku senyum sorang-sorang jer.
suatu hari nanti kau kan memahami yang terjadi
kau kan menerima perpisahan kita bukannya oh salah siapa
hingga hari itu nanti janganlah membenci diri ini (suatu hari nanti:feminin:1993)
how time flies…….
terima kasih elite, feminin, res2 & msteen kerana pernah mewarnai zaman remaja saya dulu.
tanpa korang mungkin zaman remaja saya tidak seindah itu.
ok sekarang dah pukul 1.40 pagi.
kena tidur lah. mau ada yang kesiangan ni pagi karang.
selamat malam kawan-kawan oldskul ku…

27 thoughts on “Oldskul Sungguh Babe!

  1. Hahahahah.. Mmg menggamit memori.. Budak sek kita pakai kasut sekolah ala but feminin la… Baju style feminin la… Hakhakhak…
    Aku terbayang semua tekinja2 konon nak jadi cam dorang… Sweet memories!!!

  2. sy suka feminin n msteen..res2 tu kurenggg skek..
    feminin punya gaya plg best, selalu fesyen diaorg seragam je..
    kira trensdsetter la time tu..
    kan k.maya kan?

    • feminin & msteen cam ada style.
      res2 tu hip hop sangat kot. tapi diorang joget sokayy gak la.
      aha trendsetter sangat.
      bebudak remaja termasuklah akak kau ni pun siap berlatih joget.
      haha.

  3. wah… sangat la memori n oldskulnya..heheheh bukan kau sorang jek yang tetiba hiphop menari bagai.. aku pun haha.. Group paling top memang la feminin.. kau pernah tengok iklan LUX yang diaorang buat dulu? best sangat..

    beberapa bulan lepas aku terserempak dgn Deq Nor kat Mid Valley.. masih sangat slim..kalau la ada video kita masa remaja dulu.. aku mau je tunjuk kat anak aku yang sekarang ni sibuk ngan kump Big Time Rush, Vicotrious apa sehala.. ohhh anak…

    Maya, pas ni tag la aku pos2 kau.. huhuhuh aku tak tweet! heheheh

    • hah kau pun menari hip hop gak?
      budak pandai pun terjebak gak kah hahah..

      iklan lux? ada ada. rasanya ingat lagi.
      nanti nak cari kat youtube lah.

      kalau aku buat entry pasal kita dulu-dulu aku tag kau k?

  4. hahaha…giler ahhh! minat giler dgn feminin…1 skul lak tu dgn deknor & yatie…kembg kuncup idung klu jmpe dorg…errr tp ko jgn lupa tau kita ade snap pic ala2 feminin gak kat the mall & lake garden dulu…nak tgk tak? ekekekek!!!

  5. akak pun your senior gak 😛 .. i still remember how deqnor & yatie kena sound dek pengetua pslkn group dorang tu..
    deqnor dgn blond hair dia.. dorang diarahkan pindah sekolah sbb SMBBS cannot accept student yg jadik artis :-S
    but apa2 pun.. akak bangga sbb deqnor still friend with me until now (Y)

    • ustazah pun marah bila ada student dok cakap-cakap pasal kumpulan feminin masa tu.
      what to do, orang kata apa fenomena hip hop 🙂

      • betul tu maya.. mmg x leh lupe kan??.. tp biasa lah dh mmg zaman hip hop masa tu..
        dlm hati dorang ‘ada aku kesah??’ haha 😉

Comments are closed.