On Air

satu lagi rancangan tv yang membuatkan aku emosi kelmarin.
On Air.
episod kelmarin dah tunjuk 20 orang peserta perempuan yang berpotensi untuk jadi pengacara lah dalam program ni.
so diorang kena lengkapkan cabaran.
cabaran pertama kena promosi kan on air ni.
ok la macam macam gaya.
walaupun ada yang dok bercakap je depan kamera selama 3 minit.
walhal sebenarnya diorang kena promote kan pada orang ramai.
cabaran kedua kena interview selebriti.
dah dibahagikan la.
ada yang kena interview elfira loy, ada yang kena mia sara dan ada yang kena aidil zafuan.
merepek meraban je diorang ni interview.
yang paling tak boleh bla ada sorang ni interview aidil.
ada ke patut soalan dia tanya ‘dengar cerita, aidil ada terlibat jugak dengan perlawanan bola sepak yer baru-baru ni?’
terus muka aidil blur. dia kata ‘saya memang main bola’
kau dah kenapa?
lain la pelakon tiba-tiba jadi penyanyi, boleh la kau tanya gitu.
ni dah sah sah aidil tu pemain bolasepak uolls.
sedeyyyyyyy….

19 thoughts on “On Air

  1. kesian.. dah tau tak berapa bijak, nak gak jadi pengacara. sila pergi meninggal dunia skrg wahai pompuan sengal

    • yang juri pun konon2 dah terbaik sgt la yang diorang pilih ni.
      tapi rupanya ke laut lah jugakkk…

  2. amboi emosinyer akak dgn rancangan TV..he..he..he..tp itu la dorang ni, da tau awak tu nk msuk rancangan TV jgn la buat sesuatu yg buat org nmpk kurang bijak..

    • ketara sangat kurang bijak tu.
      akak pun kurang bijak gak tapi….. malas la nak sambung.
      nanti orang kata riak. euw..

  3. yg tu ok lg la kot ade bakat bile org kasi skrip kan
    ni yg pegi ujibakat tu
    sah2 xde bakat..ko pegi semak2 situ nape
    ade gk kan org gile glem tahap cipan gitu

    • yang takde bakat tu memang ketara nau la gila glamer.
      walaupun memalukan diri sendiri pun diorang tak kisah.
      ish ish..

  4. yupp….meroyan saya nengok dorang punya soklan pada aidil tuh…paling xblah ada sorang minah tuh..kusi wat jangjongkit plak..aduss memalukan sungguh!…ada sorang peserta pompuan yang chubby2 cam cina tuh…sapa erk namanya…dia tanya aidil gaji pemain bola sepak…best cara ‘pembawakan’ mulut dia tuh…selamba jer..tanya soklan….idak ler ngelabah ke panik ke hapa

    • hah kerusi terjongket tu pun cam apakahhhhhhhhh…?????
      gaji & kisah rumahtangga tu yang agak cam ‘ohhh’
      macam-macam peel!

  5. nak jadi pengacara kena banyak knowledge. soalan pakat redah je..
    cuma nak tambah, elfira loy tu comel menyakat peserta2. hehee

  6. sebenarnya apa yang kita tak tahu ialah mereka disuruh interview secara spontan. dan yang ditunjuk di tv tu bukan semua. semua tu di edit. yang part bagus tak tunjuk pulak. astro hanya tunjuk peserta yang mara ke top10 part yang bagus je. biase lah, reality show.

Comments are closed.