Ayam Goreng Karan

korang pernah dengar tak ayam goreng karan?
tak tak tak. bukan karan elektrik tu.
orang utara la sebut elektrik tu sebagai karan.
kalau kau bukan orang utara, sure kau taktau kan.
ok takpe.
hari tu aku makan kat bawah rumah aku ni ha.
nampak la ada stall jual ayam goreng karan ni.
terus cam nak nak nak.
so disuarakan pada suami yang tercinta.
being seorang suami yang begitu rajin melayan kerenah isteri dia yang banyak songeh ni, encik z pun belikan.
aku nak seketul je.
tapi encik z kata cam tak sampai hati lak nak beli seketul RM1.50.
tu dia beli dua tu.
dan dua-dua gak aku lahap kan. huahuahua.
seksi gila ayam ni kan. siap ada (.)(.)
balik tu aku try la google karan.com.
kot ingat website dia ke hapa.
tapi adooooo. motip je kan nak letak karan.com
tak puas hati aku google.
jumpa la LINK ni.
foursquare pun foursquare lah.

: : ayam karan & sos : :
sedap!!! aku rasa adunan tepung tu la kot yang buat sedap.
korang kalau nampak ayam goreng karan ni kat memana, try la.
bagi aku sedap! (Y)

14 thoughts on “Ayam Goreng Karan

  1. tapi orang utara pun (eh tatau la kalau bukan utara kedah) karan ni maksudnya macam terangkat gila babas. ha gitulah.

    pergh karannnnnnnnn! camtu cara sebut dia.

    tapi mungkin gak pengasas dia bernama karan a/l kannan. kak, hang makan ayam keling kak! hahahahahahaha

    • woh.. tak penah plak akak tau karan tu maksudnya terangkat.
      akak belum cukup utara barangkali. ehe..

      keling pun keling la janji karannnn.. haha..

Comments are closed.