Blog Maya Dot Com

Sesuai Untuk Kau Yang Asyik Angin Satu Badan

siapa yang penuh angin satu badan angkat tangan!
boleh geng dengan aku.
aku ni kan pepagi kalau melapar mesti la cam pening meloya pastu mula la burpp burpp..
balik keje pun sama, mesti meloya pening bagai pastu muntah burpp burpp.
apa la cara nya nak kurangkan angin dalam badan ni ek?
boleh naik hantu ok.
selalu nya angin aku ni akan berkaitan dengan migraine.
migraine akibat dari angin dalam badan.
betul?
salah satu cara untuk kurangkan migraine ialah membuang angin dalam badan.
dan bagaimanakah caranya?
ini salah satu cara pilihanku.
instant ginger tea – gold roast.
aku beli sepeket besar letak kat office.
bebila rasa angin mual mual datang, cecepat bancuh.
cecepat slurp slurp.
selalunya kurang jugak la rasa angin ni walaupun tak sepenuhnya hilang.
so korang yang selalu hangin satu badan seperti diriku, boleh la try minum instant ginger tea ni.
ekstrak halia.
memang rasa halia kaw kaw.
tapi untuk peminum pertama kali, mungkin akan rasa semacam.
tapi bila dah lapanploh kali minum, alah bisa tegal biasa.
selamat mencuba!

    16 thoughts on “Sesuai Untuk Kau Yang Asyik Angin Satu Badan

    1. syana

      huhu aku xbleh telan
      kalo kt mamak kadang oder gak teh halia
      tp minum sikit teros xsentuh
      aku jenis byk angin gak..tp nasib angin senang kuar

    2. mama-syira

      Kalo nak lagi ummphh dan cepat berkesan, makan halia tu terus.
      Mak kita memang migraine dari muda sampai dah beranak pinak tapi dah ilang skrg..dia amalkan makan halia..