Selamat Datang ke Muzium Padi

sebenarnya aku dah taip cerita untuk entry ni.
tapi lupa nak save! uwaaaaaaaaa…
encik z pulak dengan laju pi switch off masa nak keluar gi makan bihun sup petang ahad hari tu.
tsktkstksktkstksksk…
maka nya cam dah malas nak naip dengan bersungguh.
benci 🙁
seterusnya ke muzium padi.
terletak agak jauh dari bandar alor setar.
jauh tak berapa jauh pun sebenarnya.
8 km je pun.
boleh naik ke belah atas di mana konon konon macam kau daki puncak gunung keriang.
ketinggian tu sama lah.

: : macam dalam gua : :
ada pelantar yang berpusing 360 darjah.
tapi bapak slow nya haih pusingan pelantar ni.
berjanggut nak tunggu.
so tengok pemandangan lukisan yang indah dan bergambar sahaja.
nama pun muzium padi kan, so segala benda yang berunsurkan padi ada di sini.
turun dari atas tu, terus jenjalan kat belah bawah.

: : makanan berasaskan beras : :

: : produk yang asal dari padi : :

: : props ala kampung : :

: : yang ni macam tak real sangat : :

: : yang ni aku rasa real : :

: : aku tau  korang gelak tengok aku. gelak laaa gelak laaa.. aku nak control awning tudung tu. tu pasal jadi gitu muka haku : :

: : euw euw : :

: : anak beranak yang mengagum dengan pokok padi : :
jangan lupa ke muzium padi  kalau korang berkunjung ke alor setar, ote?
alamat? sila google. heh.

15 thoughts on “Selamat Datang ke Muzium Padi

  1. tak gelak tau, tapi terpikir kejap asal akak amek gambo cam gitu ingatkan bende tu terlalu tinggi sampai akak kene jinjing then tak sampai terpaksa sangkut dagu, rupenya sb nak cover awning.. baru terasa nak gelak.. tapi bestnyaaa dpt pergi tempat camgini..

  2. tempat nie mmg jauh skit dr bandaraya,
    tempatnya di Gunung Keriang,
    kalau kwn2 wanie dr KL atau luar dr AS,
    wanie pasti akn bawak diorg dtg sini…
    hihihihi

Comments are closed.