Rumah Kelahiran Mahathir Mohamad

kami ke rumah kelahiran tun dr. mahathir mohamad yaww..
first time aku sampai nih.
eh rasa 3 beranak kami pun first time sampai kot.
dekat je dengan pusat bandaraya alor setar tu.
tak sampai berapa KM pun set gps.
so korang kalau dah sampai ke alor setar, memang disyorkan datang ke sini.
bayaran masuk percuma.
dah nama pun rumah kelahiran, so memang terang terang la kat rumah ni tun dr. mahathir dilahirkan. dan jua dibesarkan.

: : di depan rumah : :

: : di tangga rumah : :
dalam rumah ni dah diletak warning tak boleh snap gambar.
so idok ler kami snap gambar. sebab ada cctv bagai.
kang kena tangkap, siapa yang malu.
mereka dan keluarga mereka. so tok sah.
tapi bila lepas melawat, kitorang nak gerak.
tetiba sorang pakcik security datang menyapa.
dia ajak masuk balik. dia kata boleh amik gambar.
so apa laga. ber snap snap sana sini la kami.

: : dapur : :

: : di sini lah dr. mahathir dilahirkan 🙂 : :

: : border rumah asal dengan selepas direnovasi : :

: : almari buku dan buku buku yang pernah tun gunakan : :

: : pakcik security yang ramah gila bercerita gitu gini. tq pakcik! : :

: : surat beranak tun : :

: : surat sukarela tun ke HKL. volunteer jadi doktor kat HKL. baik gila kan beliau? : :

: : botol susu yang pernah digunakan oleh tun : :

: : kat signboard wajib pose : :
sekian.
oh ya rumah kelahiran mahathir mohamad ini terletak di Lorong Kilang Ais, Seberang Perak Alor Setar.
ok baru sekian.

19 thoughts on “Rumah Kelahiran Mahathir Mohamad

  1. saya anak jati Kedah tapi tak pernah pi pun.
    pesal la cikgu sekolah dulu tak mau buat rombongan pi sini 🙁

Comments are closed.