Muzium Matawang Bank Negara Malaysia

dari kl bird park terus ke sasana kijang.
mau melawat muzium matawang.
dah plan dari tahun lepas lagi tapi hari yang kitorang nak pergi tu, hari tu gak la dapat berita tok meninggal.
so kali ni telah dapat direalisasikan.

: : mengagum naik lif kaca : :

: : elemen elemen sasana kijang : :
muzium ni terbahagi 2 bahagian.
memula pergi kat bahagian elemen.
sini ada pameran lukisan yang cantik cantik.
dan paling penting gambar aku yang dulu tu masih ada.
sempat la yaya tengok muka mommy nya terpampang di sini.

: : ini mommy saya : :

: : replika kecil sasana kijang : :

: : gediknya la haihh anak aku : :

: : galeri numismatik : :
kat galeri ni ada dipamerkan semua sejarah keturunan asal usul duit kat malaysia ni ha.
ada syiling dan duit kertas juga.

: : coins dulu kala : :

: : mama yang mengagum : :

: : duit kertas zaman pokok pisang : :

: : suka tengok world map ni. very the kalerful : :

: : ni plak duit matawang dari sepelusuk dunia : :
lepas dah puas ronda dalam ni, singgah kat museum cafe.
pekena sphageti bolognaise dan ice blended yang melazat.
di tengah hujan yang melebat, memang layann..
buat pengetahuan korang, muzium matawang bank negara malaysia ni dibuka untuk kunjungan awam.
jadi sudi sudikanlah ya.. 😉

8 thoughts on “Muzium Matawang Bank Negara Malaysia

Comments are closed.