ok kita mulakan cerita cuti cuti aku sekeluarga tempoh hari.
tapi aku buat dikit demi dikit lah yer. dimulakan dengan kisah di perlis dulu.
bertolak dari KL seawal jam 6 pagi macam tu, stop kejap untuk breakfast dan mandikan yaya kat highway.
ye la pagi pagi alam bangun, kesian plak nak mandikan dia pagi pagi.
perjalanan lancar. dan selamat sampai kat perlis lebih kurang pukul 1.30 tengah hari.
pusing pusing, terus ke restoran anjung keli yang terletak di behor pulai.
dan apa lagi, makannnn…

: : kawasan tempat letak kereta yang luas : :

: : air cincau yang terkenal di kawasan ini : :

: : ikan keli salai : :

: : ikan keli goreng : :

: : keladi masak asam pedas : :

: : mentarang rebus : :

: : gulai ayam & rebung : :

: : kepah masak lemak : :

: : kerabu taugeh & daun selom : :

: :  ulam : :

: : kuah asam : :

: : tapai : :

: : sentiasa penuh di waktu makan tengah hari : :

: : cikgu azali. pemilik restoran anjung keli : :
restoran anjung keli ini dibuka dari jam 10 pagi hingga jam 4 petang.
mempunyai lebih kurang 20 orang pekerja.
terdapat lebih kurang 40 jenis lauk pauk yang ditawarkan di sini tapi korang kena datang awal la.
kalau lambat, bye bye la jawabnya.
dan dari segi sambal plak, ada 7 jenis sambal kat sini termasuk budu, cencalok dan mempelam.
semua makanan pun adalah sedap sedap.
aku paling suka kerabu taugeh & daun selom dan juga mentarang rebus.
first time kot aku makan mentarang rebus tu. sedappp..
so korang kalau datang ke perlis, jangan lupa singgah di restoran anjung keli, ote?

    15 Thoughts on “Restoran Anjung Keli, Perlis

    1. Katerina on January 10, 2012 at 9:52 am said:

      aku balik perlis tu hari boleh lupa nk pegi huhuhu..

    2. purpledi on January 10, 2012 at 9:55 am said:

      bestnya cicah ngan air asam
      byknya lauk akak amek?

    3. pa'e faizah on January 10, 2012 at 10:04 am said:

      saya mau gulai rebung tu.
      ermm juga kerabu taugeh & daun selom.
      err air cincau pun saya mau. mcm air grape pekat je kalernya.
      saya mau. saya mau!!!
      oh Perlis my second home.

    4. banyaknya menu…
      poning nak pilih ni..hehe

    5. emy@aldyst on January 10, 2012 at 12:54 pm said:

      sedapnye tapai…selera :D

      rezeki akak kan ada org sponsor..sy akan memfollow percutian ini walaupn sikit demi sikit hehehe

    6. kena terjah jugak suatu hari nanti ni..

    7. ala…napa dtg perlis xbgtau..klau x,leh jumpa…
      restoren tu mmg best!lauk2 dia superb..muehehe..slalu gak pegi bl malas masak..

    Post Navigation