Nak Hadiah Apa?

baru baru ni adil call aku.
dia tanya aku nak prezen apa untuk birthday aku akan datang ni.
terus aku cam ‘oh..’
julung julung kali ni berlaku.
tau la sebelum ni adil ni macam struggle sikit.
simpan duit apa semua.
aku pun tak pernah harap apa-apa dari dia.
still anggap dia macam adik kecik yang kecik lagi walhal dah besau panjang kan.
ok berbalik pada soalan dia tadi.
aku cam, wah nak bagi prezen eh..
dia kata haah. kakngah nak apa?
blank kejap haku.
yer la orang banyak hutang keliling pinggang macam aku ni memang takde terpikir pun ada wishlist nak beli ke hapa.
kepala otak memang pikio nak bayau hutang je.
tapi dah orang nak belikan prezen, takkan nak mintak duit kat dia sebab nak bayau hutang plak kan.
adil pun tanya.
jam? *geleng
perfume? *geleng
kamera?* geleng
handphone? *geleng
lah.. takkan takde satu benda pun yang kakngah nak?
kalau ikutkan semua di atas la aku nak, tapi tu la, bukan la cam nak yang gila gila punya nak.
jam ada, perfume ada, kamera ada, handphone ada.
dia kata takpe, kakngah fikir dulu.
pastu terus teringat kaklong.
haaa.. birthday kaklong dengan aku dekat-dekat.
takkan adil beli prezen kat aku sorang kan.
mesti dia beli untuk kaklong jugak.
aku pun call kaklong last week.
tapi kaklong takde plak. dia kat auckland.
call lagi kelmarin.
takde jugak lagi. kat istanbul.
lalu aku pun keypohchi dengan abang long.
rupanya adil bagi prezen handphone samsung yang rege 1k tu.
hamboiiihh..
patutlah galak kaklong dok ber fb 2,3 menjak ni.
sudah ada smart phone ya.
kaklong aku ni nama je stewardess.
tapi lifestyle tak macam stewardess pun.
handphone cap ayam, seluar cap ayam, kamera baru sekarang ada. dulu dia tak dulik pun.
facebook twitter blog ni semua lagi la.
baru baru ni jugak la baru dia celik IT sikit.
sekali imbas orang tengok memang tak bajet pun dia tu stewardess.
cam kerani bank je pun.
motip kerani bank? haha.
nak mintak apa eh kat adil nie?
think think think think..

10 thoughts on “Nak Hadiah Apa?

  1. kalo kami mau DSLR. tapi en Z kan dah ada camera bagak tu kan.. hmmm… pikir lagi lah..

    eh kalo kak long p fly oversea tuh bleh kah mau kirim2 FM?? ngeeeee…

  2. dia kan dah ada ‘reminder’… dah tentu laahhh ‘reminder’ dia nak adik badik acknowledge tentang kewujudan dia… apapun bg aku cam nak mintak2 yg mahal rasa kesian kan? so suruh je laa dia beli apa2 yg dia mampu…

    adik aku hado?? huhuhuhuhu ;-(

Comments are closed.