Hari Pertama O.K. Hari Kedua K.O

last week aku hantar yaya gi nursery kat jasmine. 2 hari.
sebab cam malas nak tinggal rumah kaklong sebab kaklong pun bukan ada. dia fly.
so kalau yaya dok sana, still dia kena gi nursery dengan caca.
tapi sebelum tu aku dah tanya dia, nak gi nursery kat sana ke kat sini.
dia kata ‘nursery rumah mommy je la’

hari pertama tu ok je la kot.
aku hantar cakap cakap jap ngan cikgu nya. RM15 satu hari. sokayy la kan.


: : bekalan : :

memacam aku bekalkan expecially hari ke sebab katanya share makan dengan kengkawan.
tapi tup tup hari ke 2 tu pepagi dia dah cam buat buat perangai.
waktu nak jalan ke nursery tu mata dah merah merah.
bila tanya kenapa taknak jawab.
sekali, dua kali, tiga kali bertanya.
aku yang baik baik (baik keww??) terus la naik hantu.

member kata taknak pergi nursery.
pastu start la menangis kuat kuat.
aku tanya la cikgu tu ada masalah apa ke.
cikgu kata takde.
semalamnya elok je dok berlari main main bagai.
maka dengan tekad hati aku tinggal je dia.
lima minit pas aku blah dia call handphone aku.
dengan tersedu sedan tak bercakap.
aku hang up je.
keras jugak hati aku ek? :-p

gambar gambar bawah ni semua gambar hari pertama.
hari kedua takde snap gambar pun sebab aku sorang je hantar yaya ke nursery tu. encik z tunggu kat kereta.


: : balik kerja makan kat teppanyaki JJ : :


: : pastu pegi MPH beli buku untuk dia : :

hari ke 2 yang dia nangis tu balik tu aku tengok ok je plak.
encik z kata morning blues la kot.
cam kita la kadang kadang pepagi takde mood kan.
gitu la kot.

2 hari tu je pun dia kat nursery.
sepanjang minggu ni dia masuk kelas motivasi al quran kat lanai kijang.
hari ni last day. nanti aku story eh.
dan lepas lepas ni plak memang dia dengan aku je sebab aku akan bercuti mulai hari ni sampai 3hb januari 2012 nanti.
kenapa dan mengapa pun nanti aku story gak.

sorry lama tak update.
malas nak berebut pc dengan yaya yang gila main angry birds dan diamond bejeweled tu.

14 thoughts on “Hari Pertama O.K. Hari Kedua K.O

  1. eh ehh…org pun suka main diamond bejeweled tu. Koko kata permainan tak mencabar minda langsung! hahahha 😛

  2. lama ko cuti ek
    aku cuti thn ni da negatif..nasib la keje com kecik bleh suke2 ati
    amik advance cuti

    ye kot dia morning blues..jiwa kacau di pagi hari

  3. ala lama2 kakak ok ler tuh..mula2 nak kena tinggl die sedih kot.
    nnti dah jumpe geng…ttu ok punyalah.
    yg penting kena bg motivate yg best2 setiap hari msti die akan happy jer.

  4. ala..morning blues jugak ke yaya ni..
    mesti ada apa2 yg berlaku kat nursery tu..
    cam waiz dulu, hari pertama okey..hari kedua nangis2 x nak gi nursery..

Comments are closed.