Hari Ini Semua Barang Naik Harga Mak Encik

ni cerita minggu sebelum raya haji.
hari jumaat lunch time aku seorang diri menapak ke jalan TAR sana.
mau cari tudung raya dengan baju kurung yaya.
sebab baju kurung dia aku tak sempat jahit. matikk laaa..
tu yang kena cari jugak jugak tu.

so menapak la aku mengukur jalan ke sana.
keluar masuk mydin. kamdar. nagoya segala.
tapi nan adoo baju kurung budak siap.
tudung yang aku berkenan pun takdak.
penat berpeluh peluh kot. hasil zero.

so masuk sogo.
sudahnya terbeli sepentot, sandal ngan dress yaya.
ada la something untuk dia walaupun takde baju kurung kan.
recycle baju lama je lah.
encik z punyalah marah kat aku.
kata dah janji dengan anak. tak baik.
what to do.. masa singkat.
aku menjahit pun terkial kial lagi.

takpe aku akan siapkan jugak baju kurung yaya tu.
dah siap potong. dah siap jahit tepi.
dah siap cantum pun pesak ngan lengan dan badan.
tinggal nak tebuk leher je kot. huhu.
*banyak la kau punya alasan kan normaya

untuk lunch aku tapau hot & roll.
savoury pratha black pepper beef. terbaik wok.
tapi tapi tapi.
sekarang ni kan, kalau kau nak suruh dia letak sos cili dalam pratha kau, kena caj RM1.00 ke 50sen.
gila kan.
dulu takde pun.
walhal ko sekali picit je pun sos cili tu kan..

pastu up dengan each a cup flavour mango passion.
wow.. begini (Y) i tell u..
tapi harga agak memahal la compare yang milk tea.
taktau la aku menggila betul minum each a cup dengan cool blog sekarang nih.
tak sedau diri walhal poket dah koyak kemiskinan tegar.

oh each a cup ada keluarkan kad cop ni.
kena beli 10, then dapat free 1.
so far aku baru ada 3 cop jer.
tapi kena cecepat sebab valid sampai 4 january 2012 jer.
sesiapa yang nak gi beli each a cup kat sogo, meh la amik kad ni kat aku, tolong penuhkan he he he.

gabungan lunch hot & roll dan each a cup memang walla..
cubalah!

16 thoughts on “Hari Ini Semua Barang Naik Harga Mak Encik

  1. lama giler tak masuk sini ;-( sy kebizian buat assignment :-S each a cup tea yer, nanti sy mesti cuba sbb kat sini pon dah ada cool blog 😉

    • salam watie. wah bz buat assignment???
      patutla lama tak nampak kat sini.
      hrp awk sihat2 saja eh…

      hah cool blog pun sama cam each a cup.
      cuma dia takde passion mango kot. tu paling setappp…

  2. mmg mahal sume bnda kan kak…x blh ler dpt harga mcm dulu2 lg..sib baik x brp minat nk minum air manis so xder la terliur sgt…klu x mau koyak gak poket mcm akak

  3. salam kak maya,

    kad each a cup tu, boleh pakai kat semua outlet dia tau..
    tidak terhad pada outlet sogo sahaje, ecehh…

    *lamanye tak komen, selalu masuk baca je.. :-$

Comments are closed.