Eat Eat & Talk Talk


: : kueyteow sup di sasana kijang yang sungguh sedap : :

dah lama dah aku gi sasana makan kueyteow sup ni.
tapi cam tak reti plak nak buat entry dengan berbekalkan sekeping gambar makanan saja.
so biar je la dulu.
dan kemudian combine dengan cerita lain.
bila harinya kejadian ni usah kau tanya.

lepak museum cafe sasana kijang dengan kaktin di petang hari.
makan lasagna dan ice blended berharga RM1.60.
kau mampu jual ice blended dengan harga semurah ini?
tapi rasanya tidak lah semeletup starbucks yer.
bayar RM1.60 nak setaraf starbucks, awasss…

tetengah lepak, fin muncul.
memang dah janji nak jumpa dengan fin.
nak diskas diskas pasal trip cambodia tu la.
mandangkan museum cafe katup pukul 7.30 malam, so kami berpindah ke lanai kijang plak.

sebab perut dah kenyang, so order air saja.
dan milo ais kat lanai adalah bestttt…

pening jugak oh dok nak decide hotel mana nak duduk.
aku cakap ngan fin taknak amik pakej sebab rasa mahal dan tak berbaloi.
makanya kami mau bergerak sendiri.
hotel book sendiri. nak jalan ke sana sini pun gerak sendiri.

dan akhirnya settled!
hotel kat phnom penh dan seam reap sudah dibooked!
nanti nak fikirkan cemana nak bergerak dari satu tempat ke tempat lain pulak.
cadangan aku naik tuk tuk jer.
pantas dan murah.  gitu…

8 thoughts on “Eat Eat & Talk Talk

    • takpe riki dulu. impian kena ada.
      lelama pasti tercapai. itulah rahsia kejayaan aku jalan2 ke oversea *ok poyo

    • errr takde la sakan..
      vacation lite lite kot.. nama pun pegi cambodia kan.. bkn paris or london hehe

    • jom jom.. nanti bila awak dah selamat melahirkan, kak amy pun selamat melahirkan, kita gi trip sesama yaa…

Comments are closed.