Makan Sate Minang di Restoran Rose Kampung Baru

hari tu balik dari shah alam aku ngan encik z gi makan kat sini.
restoran rose kampung baru. makan sate minang.
aku dah pernah blog kan pasal ni. tapi sebab dah lama so aku blog kan lagi.
sate nya lain dari yang lain tau. bukan cam sate biasa kau makan itu.
jadi jangan pandang sebelah mata.

dalam setiap pinggan ada disediakan 5 cucuk.
cukup tu. walau kau kuat makan tapi aku yakin cukup.
jangan mentamak.
ada nasi himpit jua di dalam. dan dilimpahi dengan kuah yang marveless..

restoran rose ni letaknya dekat simpang 4 masjid kampung baru.
berhadapan dengan restoran garuda emas.
siapa biasa area kampung baru mesti tau punya lah.
selamat mencuba dan selamat menjamu selera!

17 thoughts on “Makan Sate Minang di Restoran Rose Kampung Baru

    • encik z pun memula kata mcm tak cukup.
      tapi lepas cucukan terakhir terus kata eh kenyang lah!
      so kalau mau tau kena cuba ya dong..

  1. Org yg duk Kg Baru pun tak alert kedai ni. huhu.
    Sblm pindah ke tpt lain nati, harus kena cuba. Kalo tak harus berchinta nak kembali ke kedai nih. HIhi.
    Tp susah parking oh area tu. Sbb tu la tak salu nak singgah.

  2. ohhhh, sedap sangat nih!!!
    suka jugak makan kat cnih.
    memang cukup kenyang 5 cucuk tuh sebab kuah dia pekat and mengenyangkan macam makan kuah mi jer.
    sedap sedap sedap! (H)

Comments are closed.