Dipaksarela Main Hoki

korang, aku kena paksarela main hoki tsktsktsk.
ceritanya, kat office aku ni tiap tiap tahun akan ada game la. senang kata cam game lawan antara sektor gitu.
so kekdahnya nama aku dah dipetik oleh budak budak hoki.
sebab katanya last year aku ada main.
pastu sebab encik z pun main hoki gak.
habis kalau suami main hoki, wife otomatik terer kah?
tak logik di situ.

aku memang tak reti main ok.
last year tu pun sebab cam dah takde orang langsung.
tapi nak jugak hantar team.
dengan takde training apa bagai.
pose pose maut je la tengah padang tu.

tapi tahun ni mungkin cam proper sikit.
sebab ada training semua. ada 4 kali training.
memulanya memang aku taknak, tapi bila fikir fikir balik, ok la kot try test jer tengok.
kalau memang tak boleh, just bagitau je la kan..

last friday training pertama.
sebelum pergi, aku dinner dulu kat lanai.
makan lite lite jer takut kang terbelahak plak tengah padang.
makan ceaser salad with chicken yang sedap πŸ™‚

ketua hoki adalah caaint.
so bila ramai dah sampai, ermm dalam 10 orang kot.
caaint bagi briefing gitu gini, dan pastu masuk lah ke padang untuk training.


: : ini namanya indian rivals. ntah betul ntah tak aku ni. kalau salah tolong betulkan yer : :


: : pastu training stroke jugak. ke laut ke laut : :


: : timbang bola : :


: : pose itu penting : :

lama tak bersukan kan. balik tu sakit sakit badan oh.
ni baru sekali training. agaknya lepas ni macam mana lah pula.
oleh sebab dah ada 10 orang dan mungkin lebih, aku nak request jadi pemain simpanan sudah lah.

tapi aku akan turun training gak.
seronok jugak sesekali berpeluh tau.
barulah badan sihat dan kuat :-p

20 thoughts on “Dipaksarela Main Hoki

  1. pernah terpilih main hoki utk team sekolah dulu. dengan excited nya balik la cerita kat abah. sekali abah mengamuk… *larikkkkk* πŸ˜›
    taktau rupa2nya abah tak suka anak-anaknya main hoki. esoknya dgn muka down cerita la kt cikgu. pastu cikgu nak slow talk dgn abah. huhhh..takde maknanya nak slow melow talk ni. kalau hitam, hitam lah katanya. kata abah, “abah rela anak abah main rugbi dari main hoki”. so, takde sorang pun anak-anak abah pernah main hoki.

    psstttt…kalau main sekarang agak2 abah tau tak? hehehe πŸ˜›

    • hoh abah lagi rela anaknya main rugbi dari hoki?
      yang benar abah.
      ntah2 abah ada sejarah hitam dgn hoki tak?

      • berkaitan diri sendiri tu tak la. tapi tengok dgn mata sendiri (selalu) tu ada la…yg menyebabkan hati seorang abah
        tak merelakan anaknya, baik laki maupun pompuan terlibat dlm sukan ini. cewaaahhh!
        lebih baik dikasari secara gomol-gomolan, sondol-sondolan (rugbi) dari dikasari dgn kayu (hoki)..begitu. hehehe…

        • gitu ceritanya…
          takpe, dengar lah nasihat orang tua. insyaAllah hidup mu lebih berjaya. ewah..

  2. Dulu sklh rendah penah gak main tp lps tur nan ado..hik..hik.. dr gaya pegang stick n posing mmg ade bakat main hoki tur Kak..kt mana x tumpahnya kuah suami akak klu x ke nasi isteri dia..eh,blh pkai ke bidalan cam tur..ha..ha..ha..Good luck Kak!!

  3. hoki game paling mengerikan…kalau kene urat keting betis ke hapa..moh pitam jam2 tuh gak…silap2 ngelupur satu padang lom tentu ilang sakitnye πŸ˜€

  4. ngeri sebenarnye main hoki ni…
    tapi masa sekolah dulu i wakil sekolah tuk hoki..
    bila sekali kwan i kena hentam dek kayu hoki.. takut gak..
    ape2 pun kena hati2..

Comments are closed.