Taman di Beratan Lake Temple

sebelah depan tasik ada satu kawasan taman yang luas.
menurut pak million, taman ni baru-baru jugak lah dibuat.
so kami pun take our own sweet time untuk menghirup udara segar dan berfoto.


: : lawa sangat pokok kurus kurus ni : :


: : lawa kan gambar nie? heeee : :


: : lawa kan kan kan kan?? : :


: : us with pak million : :

ok selesai bergambar, masa untuk bergerak pulang.
masa nak jalan ke van tiba tiba nampak situasi seorang ayah tengah mengetuk ngetuk tingkap kereta.
rupanya ada anak dia sudah tertidur dalam kereta tu.
tak sihat. dan baru lepas telan ubat.
kunci kereta plak ayahnya tertinggal dalam kereta.
haruslah merisau kan dah lebih sejam dok ketuk ketuk anaknya tak terjaga.
kot tak bernafas plak ke dalam tu.
kitorang pun tolong ketuk ketuk dan goyang goyangkan kereta tapi tak jugak sedar budak dalam tu.

aku geram dengan budak kecik ni.
namanya grogery kot tak silap aku. dipanggil oit.
comel tembam menembam!
walhal baru umur 3 tahun tu tau..


: : orang keliling memberi bantuan : :

taktau la apa ending nya sebab kami pun dah gerak bila dah ramai orang datang tolong.
oh yer, pada yang merisau nak pergi bali takut takde makanan halal, jangan risau.
sebenarnya ada je, cuma kena pandai pandai cari.
tidaklah semua kedai ada babi panggang (H)

oh sempat jugak stop kejap beli strawberry.
semua pun jual jalan kaki je. takde kedai bagai.

banyak ni lebih kurang RM3. murah tak murah kata ko..
akuĀ  ngap ngap terus dalam van.

ok bersambung lagik…

12 thoughts on “Taman di Beratan Lake Temple

    • tu ar.. murah kan… kalau kita kat sini tak dapek kot..

      geram je akak nk cubit2 pipi budak tu.. grrr…

  1. melayup nau tinggi pokok kurus tu.
    org ingat nk kena bawak cili api la pi sana..sbb ada kawan cakap food pedas kat sana tak pedas.
    cili sos pun tak pedas katanya..benarkah??

Comments are closed.