Shopping di Tanah Lot

eh lupa plak nak bagitau tanah lot ni tempat apa.
ok baca ni. a temple which Perched on a rocky outcrop in the sea located at the west coasts of Bali.

ni pintu masuk ke tanah lot.
patutnya letak gambar ni dulu tadi.
tapi terlepas pandang plak. ah belasah je la ek.

kat bali memang banyak hiasan ukiran yang begini.
jadi mungkin ko akan terconfuse confuse eh ni tempat tadi ke.
sebenarnya tempat lain.


: : bergambar di signboard adalah wajib : :


: : lagi di signboard : :

area shopping kat sini memang besau.
tapi basically barang yang dijual sama jer.
cuma pepandai ko la bargain untuk mendapatkan nilai yang berbaloi baloi.
kitorang pulak terlupa nak print conversion RM Rupiah tu yang cam tergagau gagau sikit.
tapi aku tidaklah shopping mana.

percaya tak korang aku datang bali ni dengan tanpa serupiah pun di dalam poket?
semua pun bergantung kat belas ihsan dari encik z.
mak pokai noksss… sadis kan…
tu pasal la shopping pun ala teragak agak.
sebab sesikit nak kena mintak duit kat encik z.
tak sukerrr… tsktstksktsk..

pak million suh shopping kat agung bali ni.
dia kata kat sini tshirt murah dan kalau mahal pun memang betul berkualiti.
memang benar la cakap pak million tu.
tshirt budak banyak murah murah tapi aku boleh tengok je la.

kat sini aku beli tshirt ngan shawl.
shawl tu terpaksa bangat beli sebab kejap gi nak gi tempat sejuk.
memasing lupa nak bawak jaket. heh.

ok bersambung…
ada lagi 2 entry untuk hari nie 🙂

10 thoughts on “Shopping di Tanah Lot

Comments are closed.