Mengwi Royal Family’s Taman Ayun Temple

semputtttttttttttttt nak habiskan cerita bali ni.
dah la peel semua gambar kalau boleh nak sumbat. tu yang jadi lagi lambat.
cer letak satu tempat satu gambar, sure sekejapan siap kan.

oh, sorry la yang dok kata gambau gambau bali ni sebesar rumah aku letak.
yang benarnya aku link kan semua gambar ni dari facebook.
kira aku tak upload direct la. semua pun dari facebook.
tu pasal yang semua pun gedabak sebesau rumah. sori ya.

sesiapa yang bukak blog aku kat office, sila cover line sikit.
kang tak pasal boss korang nampak, nama ai jugak yang buruk.
ai tak blogging di office ya. i blogging di rumah.
rumah ai sekarang sudah ada desktop besau punya.
dan line YES yang laju zup zap zup zap. bye bye digi.
komen? yer ai jawab komen waktu office tapi selalu pun jawab di handphone ya..
jangan tuduh sembarangan. tidak molek.

ok kita teruskan.
dari tasik yang indah itu, perjalanan diteruskan ke mengwi royal family’s taman ayun temple.
kat bali ni memang banyak temple.
setiap kali pun pak million mesti akan ceritakan sejarah dan asal usul temple tapi haruslah aku dah terlupa.
kalau ko curios nak tau pandai pandailah google k.


: : pintu masuk : :


: : pintu masuk untuk orang  yang nak bersembahyang. public tak boleh masuk pun : :

so tak boleh masuk dalam, jadi kami jalan keliling sambil jingkit jingkit tengok.
sambil pak million memberi penerangan.


: : dalam kawasan temple : :


: : ada sungai kecil di sekitar temple : :


: : pak million yang gigih memberi penerangan sebelum aku cabut lari : :


: : dan buat hal sendiri : :


: : tapi aku happy! : :


: : ada sungai besar jugak di sebelah luar : :

ok tamat sessi melawat temple.
seterusnya, kita makan malam yok.

12 thoughts on “Mengwi Royal Family’s Taman Ayun Temple

  1. laju giler update..hahaha!
    kekonon biarlah gambar menerangkan segalanya.. (padahal dah malas taip kan) 😛

  2. semua temple pun nampak agak creepy kan tp mcm best jer kalau dapat visit kan…sy ada baca satu blog pasal siem reap lagi creepy pasal angkor2 semua, dan dia pun diganggu jugak..yg respek dia boleh travel solo…kalau sy dah ler travel solo kena ganggu lak…hohoho meroyan 44 hari 😉

    • saya tau. backpackersbusuk eh? blog dia best laaa cerita pasal travel.. sorang2 plak tu.. mmg respek habiss…

  3. best gak erkkk pergi group kecik cenggini at least dapat perhatian dan penerangan laa.. kalau dtg ngan bas tu, ko hagak2 laa erk dpt dgr ke tak ceritanya?

Comments are closed.