Ke Klang

hari sabtu keluar ngan kaklong sefamily.
kaklong mau shopping shopping raya.
janji jumpa kat jusco bukit raja sebab plannya nak ke GM plaza klang.
dah la hujan lebat, jalan plak mensesak.
kemudian dapat tau GM plaza klang tu bukan kat jusco bukit raja, tapi jusco bukit tinggi.
adoiyainyer pun.
sekali lagi redah jalan sesak dan sesat barat jugak.

sampai kat GM plaza dalam pukul 5 lebih kot.
dahla bulan puasa GM plaza ni katup pukul 6.30petang.
macam genderang mau perang la kaklong shopping.
tu pun tak habis semua tempat kami ronda. huhuhu.
GM plaza ni adalah best. banyak pilihan baju dan murah murah jugak.


: : caca sedang mengepau ayah : :

dah alang alang sampai klang, so plan mau berbuka kat muara ikan bakar.
tapi sampai sampai manusia meramai menggila oh.
so tunggu lepas maghrib dulu tapi kemudian tukar plan makan kat restoran lain.
tak silap aku restorannya ada nama bagan bagan. further up dari muara ikan bakar tu.


: : sebelum dimasak : :

sementara menunggu lauk pauk dimasak, layan caca dulu.
oh yer 20 ogos hari tu birthday caca yang ke 4 tahun.
tak sempat nak beli kek bagai. tapi dah janji ngan dia nanti celebrate kat taiping sajork.


: : air lychee se jug. tapi buah lychee dah lebam : :


: : butter prawn. setappp ooo : :


: : ketam cili. kureng kot. sebab cili nya adalah kering. aku bayangkan cili yang berkuah kuah tu : :


: : siakap bakar. tak sedap. sos nya dedua pun tak sedap : :


: : kailan ikan masin : :

total makan RM157.60. so so la kot kan.
tapi tu la aku rasa cam tak berapa sedap ah semua masakan kecuali butter prawn tu je la.

dari klang kiss kiss bye bye dengan caca, aku ngan encik z gi uptown damansara jalan cuci cuci mata.
beli bunga api nanti balik taiping boleh main. he he he.
sampai rumah dah dekat pukul 1 pagi kot. terus beradu zzzzzz….

10 thoughts on “Ke Klang

    • GM KL tu bertingkat tingkat, nak jalan pun payah.
      GM klang ni meluas. so takde la nak turun naik tangga/lif 🙂

  1. kat rest hat gmbr seafood besar dabak tu mmg x sedap .
    pergi sekali tobat x mo gi dah ..
    muara ikan bakar gak yg terbaik hihi.

    • hoh tempat yang sama akak gi la kot. tak sedap kan.. tsktsktsk..
      haah so far muara tetap terbaik 🙂

      • errr semua org cakap mcm akak ckp..”ruginyaaaa”.
        dulu mmg tak makan seafood langsung. skrg baru belajar2 makan sotong & udang. ikan2 besar pun belum try.

        caca..a’ah….ehhh 😛

          • tak allergic..cuma tak makan sejak kecik. errr tak jugak…sotong pernah makan kecik2 dulu. tapi tak ingat sejak bila tekak ni tak boleh nk terima. asal masuk je keluar balik. rasa ‘kembang’ semacam je tekak. tapi skrg dh ok

Comments are closed.