5sen ku sangka 50sen

hari sabtu hari tu aku gi post office kat gombak.
tengok dalam website katanya bukak sampai pukul 10 malam.
so aku pun cam berlambat lambat lah jugak.

sampai sana pukul 4.45 petang.
adik post tu kata bulan puasa katup pukul 5 petang la kak.
haisyoo.. aku dah la ada 4 bungkusan poslaju nak dipos.
sepantas kilat la menulis. tulisan pun dah rupa cakar ayam.

dalam masa sama aku suh encik z gi beli setem 50sen.
mau pos kad raya pada mama & yaya.
tak perasan aku encik z beli setem 40sen dengan 5sen.
dalam kelam kelibut tu tak sedar plak aku pi lekat setem 5 sen.
sebab aku ingatkan setem 5 sen tu ialah setem 50sen. boleh???

baru pagi semalam aku perasan. hoh? aku lekat setem 5sen rupanya. :-O
yenna deyyy….
agak agak kan, sampai tak kad tu kat mama?
aku dah call mama bagitau. mama kata mungkin posmen akan mintak lagi 90sen la kot.
kalau dia mintak sokayy la. kot dia campak buang jer.

aku berdoa supaya orang yang cop setem / kad tu nanti tak perasan la 5sen dengan 50sen.
dia nak cepat sebab kad banyak kan, so dia pun tak perasan macam aku jugak.
semoga selamatlah sampai kad raya itu. pffffffffftttt…

23 thoughts on “5sen ku sangka 50sen

  1. aiyoooo..cam ne leh jadi cam tu….huhuhu
    eh jap..Mya..setem 50 sen yek tuk kad raya tahun nieH..
    ila nak pos ni..kang tak lepas plak
    ari tu 80 sen kan

  2. hahahaahaaaha 😀 mya…mya…
    caner la nasib kad raya tu ek….
    jgnlah abg posmen tu peram….

Comments are closed.