Pulau Sentosa Part 2

dah sudah puas jalan kat waterfront station area tu, naik monorel lagi sekali ke imbiah station plak.
ko bayar SGD3 pastu ko boleh naik monorel ni sebanyak lebih lapanploh kali ulang alik takde sapa marah.

jalan ingat nak naik kat lookout point, pastu kena tahan dengan 2 orang budak jaga burung kakak tua.
katanya boleh amik gambar guna kamera kita sendiri, tapi rupanya dalam diam diam dia atur strategi.
memula amik guna kamera dia dulu. pastu baru guna kamera kita.
tapi yang guna kamera dia tu, dia siap dah cuci bagai. pantas gila ko buat kerja kan.

so bila dah dicuci siap tu, ko pun rasa segan la plak kalau tak beli.
haishh bencik laa.. last last amik jugak la 2 keping.
tah mana plak aku campak gambar tu, malas la nak cari jaja kat sini.
ko tengok 2 keping gambar ni cukup la. lebih kurang je pun.
ah benci benci benci!

dari station imbiah, ke beach station plak. tapi nama je beach station.
bukan ko sampai sampai boleh terjun laut ke hapa.
kena naik tram plak kalau nak ke laut atau keliling area beach ni ha.
harus la kami laki bini tak koserr kan.
so duduk kejap melepas lelah kemudian terus gerak gerak khas.

 

oh yer ini bukan kali pertama aku ke pulau sentosa ni ek.
rasanya dah beberapa kali tapi  masa aku kecik kecik dulu laa..
aku kan pernah duduk kat singapore, remember?
dan dulu dulu pulau sentosa tidaklah sehebat ini.
nanti balik taiping ada masa aku korek korek cari gambar lama.
kalau rajin aku jaja kat sini, ote?

12 thoughts on “Pulau Sentosa Part 2

  1. mmg pandai dorg buat duit kan
    mula ke main peramah nk tlg snap gambar bagai
    rupenye nk suh beli
    cisss aku terkena masa kt langkawi
    pastu mmg aku serik la kalo ade org nk tlg snap gambar pakai camera dorg

    • tu la.. sakit plak hati aku.. lepas ni mmg kena hati2 je la..
      terus say no no no!

Comments are closed.