Ke Puncak Alam

hari ahad aku ponteng kelas menjahit.
sebab mau pergi birthday party iman.
nun di puncak alam sana.
setengah jam perjalanan oh.
bukan tak pernah pergi puncak alam ni, tapi sebelum ni setakat kat area rumah nida jer.
rumah syana further up sikit.
tapi akhirnya sampai.

sampai sampai terus aku terjah cari iman.
dah salin baju dah mamat kenit ni.
terpinga pinga tepi dinding buat hal sendiri.

kek pun dah tinggal suku ni ha.
nampak nau memang aku dah keterlambatan sampai.
dah la gerak dari rumah pun memang dah lewat.
kenapa lewat?
ada drama berantakan laki bini uolls.
tapi kejap je berantakan.
i tak tahan lama lama berantakan dengan suami, sebab nanti sendiri yang rugi 😀

makan makan minum minum lepak lepak borak borak.
rupanya syana pun tau kisah geli geleman ittewww.
eh tapi tak boleh cerita lebih lebih, kang anon serang blog syana plak. heh.

dari rumah syana, aku singgah kat rumah nida plak.
sebab dah dekat pun.
gi rumah nida sebab nak pas kan fridge magnet yang dipesan oleh beliau.
banyak dah koleksi FM makcik ni.
menjeles lah pulak saya.

layan muhammad si budak baik.
serius memang baik je budaknya.
takde pun meragam jerit jerit ke hapa.
tapi bila encik z dukung dia, sikit sikit dia jeling kat jef.
takut sangat ayah nya lari yer.

untuk iman, selamat hari jadi yang ke setahun. semoga iman membesar jadi anak yang baik. dengar cakap mama & papa yerh.
dan untuk both iman & muhammad, acik takde anak lelaki. jadi korang lah anak lelaki acik.
mulai hari ni panggil acik mommy. ok? 😉

10 thoughts on “Ke Puncak Alam

  1. part last tu terharu aku
    tq la sudi dtg..ingat kot ko xjd dtg kan

    kan yg iman jatuh tu, lebam biru pipi kanan dia smp ari ni
    🙁 hadiah hari jadi..hahaha

    tq buku tu..maknye yg suke lebih

    • dah janji kan. awal2 lagi aku dah sound encik z nak gi rumah ko 🙂

      haisyoo kena tuam la kot pipi si iman tu..

      hee itu hadiah pemalas namanya. terus campak dalam paperbag jer.
      :-p

  2. owh mau jadi mommy angkat muhammad eh? Alhamdulillah semoga berkat hidup mommy sekeluarga.. dan jangan lupa fridge magnet untuk mama muhammad bila2 mommy p jejalan ye.. kikiki

  3. insy’allah rezeki u akan menyusul kelak maya..doa2kan yang terbaik untuk kalian…aminn….manatau tahun 2012 jadi impian kenyataan..sapa tau kan….jangan terkejut 😉

Comments are closed.