BBQ Set Seafood Dinner & Jagung Bakar di Jimbaran Beach

dinner time!

kalau kau ke bali memang wajib juga kau dinner di tepian pantai jimbaran ini.
kalau kau menggagal, memang adalah rugi besar sebesarnya.
kerana kau akan terlepas moments yang indah.

ok kat tepi pantai jimbaran ini ada banyak restoran seafood.
kau boleh pilih mana suka.
pak million sudah pilih ini bali cafe untuk kami berdinner.

sampai sampai je kebetulan tengah ada show lancing lancing.
lagi sekali aku merasa takut tengok lirikan penari ini. huhu.


: : tapi dalam takut takut sempat jugak bergambar. he he he : :

moments ini lah yang aku maksudkan.
makan malam di tepi pantai dengan ditemani bunyi desiran ombak.
malangnya kamera encik z tak canggih, so tak nampak lautan kat belakang tu. sadiss.

: : titbit merupakan air oren dan kacang : :


: : air plak semua pun order coca cola : :


: : ada sup sayur : :


: : sayur kangkung : :

dan hidangan utamanya adalah taraaaaaaaaaa…

masa memula sampai kan, kitorang dah cuak sebab ingatkan satu pinggan kongsi 4 orang.
rupanya sorang satu oh. yeay..
nampak cam portion sikit kan, tapi kenyang bangat oh kami makan.

dicicah pula dengan sos sos di bawah.
ada 4 jenis sos semua pun lazat lazat belaka.


: : layannnnnnn : :

usai makan, kami berkejaran mengejar pakcik menjual jagung bakar.
bersungguh punya kejar lalu tepi pasir pantai tu.
sebab cam menggamit gamit je jagung bakar tu melambai lambai ke kami.
eh gamit tu lambai la kan? wareva.

muka happy sebab dapat makan jagung bakar.
serius adalah sedap. tapi ada manis sikit.
tapi tatap sedapp…

waha kemain happy kan aku dapat makan seafood lah, dapat makan jagung bakar lah.
aku tak tau malam tu akan ada peristiwa seram yang terjadi kat hotel.

peristiwa senyuman wanita bali.
uwaaaaaaaaaaaaaa…..

 

26 thoughts on “BBQ Set Seafood Dinner & Jagung Bakar di Jimbaran Beach

  1. peristiwa senyuman bali?cam pernah baca jer.
    kat blog kak red tu..sis hntr kat slot seram tu ker.
    sori kalau salah..ingat2 lupa gak

  2. cuak nauu dia kalau dorang bg seafood sikit ye.. 😛

    ohh bersila atas kerusi adalah heaven ok.. (Y)
    gimme 10 kak!

  3. perghhh..terliur tengok jagung bakor tu .. tapi tetiba jantung berdegup kencang tak sabor nak baca ceta malam di hotel itu…wawawawawa :-O

  4. ingatkan blog ko dah ringan skit, sekali nak komen melambat jugak jadinya….

    malam tu best jer lepak2 tepi pantai sampai pagi.. 1st vacation aku kat sana, hotel mmg depan pantai jimbaran so kami jalan kaki susur pantai, terus pi minum2 kat club…

    vacation kedua, takde chance nak lepak2.. lepas makan terus naik bas blk hotel…

    semua vacation adalah ditaja oleh kompeni yg berbeda

  5. kennnnnnnn..dah sronok2 mkn kt tepi pantei, mlm kene sampok lak ngan hantu bali. x sabo nk dengar criter seram tu. hohoho.

Comments are closed.