Tahniah Yaya

ni result exam yaya.
atas tu masa ujian bulan mac.
yang bawah tu pulak exam pertengahan tahun.
sokayy la kan..

cuma aku pelik cena pendidikan jasmani dan kesihatan tu dia dapat 84 jer. susah nau ke PJK ni eh..
tapi mama kata takpe kot. sebab tak termasuk dalam matapelajaran utama.

eh aku letak result yaya ni jangan lah ada orang salah faham ke apa plak ek. aku harap tak la yer.
aku letak ni untuk kenang kenangan aku jer.
sori kalau ada yang rasa aku menunjuk ke hapa.
bukan niatku.

jujurnya aku tak kisah sangat tentang result exam yaya ni.
tak kisah bukanlah maksud aku tak peduli yer.
cumanya aku ni bukan jenis cam nak paksa paksa kerah anak belajar bagai nak rak.
dia pun baru darjah 1.

masa dia dapat membaca dengan lancar hari tu pun aku dah mengagum ngagum. sujud syukur terus.
asalkan still on right track, dah alhamdulillah.
selalu aku cakap ngan dia, belajar untuk diri sendiri, bukan untuk mommy atau ayah 🙂

20 thoughts on “Tahniah Yaya

  1. bagusla tu kak suma A
    cayalah yaya!
    betul tu kak kalau dok pressure sian kt dia..
    br darjah satu xkan nak latih dia cam amek spm plak

    • pandai tu yg pasti tak ikut gen aku la kak..
      mungkin gen apak dia atau gen sendiri2..

  2. alhamdulillah..our Yaya is a brilliant girl..sama ngan along..Yaya along dapat semua 100% dlm matapelajaran kecuali bahasa arab dia 84 markah…pedulikan apa org nak kata Mya…yang penting kita sbg ibu mmg bangga pencapaian anak…

    • yaya saya pun amik bahasa arab jugak.
      hari tu suh amik bahasa mandarin tapi dia nak gak bahasa arab, saya pun tak kisah je lah..
      mana yg selesa dia nak belajar kan..

  3. Tahniah Yaya… Teruskan usaha… xper…baru darjah 1.. jgn paksa sgt.. da pandai bc pun ok ms ni… Chaiyok2 yaya… moga menjadi anak yg baik dan berjaya dlm semua bidang..

  4. bagus2..kecik2 dah cerdik..btul la kak, kecik2 ni xyah paksa2 sangat diorg blajar gila2,nnt diorg tension plak..janji diorg nak,ok je..nanti besar dia trus mcm tu jugak…

  5. Wat an impressive result!!Tahniah buat Yaya,akak n keluarga yg mnyumbang ke arah kejayaan dia 🙂 tp btul kak, xyah nk force gila2 nnt dia pressure.Biar dia sndiri yg try get good result pastu puas hati…terujanya tgk result Yaya,trus tingat zaman sekolah dulu pon berlumba2 nk dpt ‘A’ berganda2…

Comments are closed.