ada ke yang tak paham protected entry aku di bawah ini? (for those yang dapat password lah kan)
ada ke yang tertanya tanya kenapa suddenly aku diserang komentator oleh anonymous yang pengecut letak nama tipu email tipu semua tu?

takpe kalau ada yang tak paham, nanti aku up lagi satu entry yer.
tengok la bila bila aku ada kelapangan.

yang aku tak paham tu bila orang lebih sudu dari kuah tu.
kemain letak hadis kun faya kun bagai.
tapi pastu doakan orang mati kapalterbang terhempas meletup bagai.
sakit otak sangat ko kan..

aku dah lock twitter aku semalam.
so pada penskodeng, i’m sorry.
kena cari akaun twitter orang lain lah yer untuk ko skodeng.
bukan setakat lock, aku dah removed dan blocked beberapa orang jugak.
sebab sebab sebab…
amboii kat blog orang lain kemain ko mengeji mengutuk aku kan.
tapi sesenyap ko follow aku kan.
motipp????
so bye bye.

ah pada yang nak unfollow ke, nak remove blog aku ni dari bloglist korang ke, suka hati. dipersilakan. dialu alukan.
amboii kekwat betul ko kan normaya.
whatever!

betul lah tu. blog aku ni memang tak best pun.
penah ke aku kata blog aku best?
blog aku ni pun bukan blog diva.
walaupun aku kawan dengan diva, tapi aku ni blogger picisan.
dah lebih lapanploh kali kot aku bagitau kat sini.

aah betul lah tu komen kat blog aku ni memang tak meriah.
memang suram dan malap.
tak meriah la macam blog korang kan.
tapi aku ok kot. so kalau aku ok, kenapa orang lain pulak susah hati eh?
caring betul korang kan..

apa lagi yer..
ah pada anon anon yang rajin lagi nak mengutuk mengeji aku kat blog ni, buatlah. buat lah kalau itu dapat mencapai kepuasan dan klimaks peribadi korang.
insyaAllah, aku maafkan korang dunia akhirat.
kita kena sentiasa maafkan orang supaya hidup kita tenteram, tenang dan aman damai. ye dok?

    38 Thoughts on “Memberi dan Menerima Maaf Amalan Mulia

    1. purpledi on June 22, 2011 at 11:17 am said:

      wa xde hal, wa follow je (H)

    2. wlupon x fhm hjg pngkal tp respek akak maafkan org yg buat salah pd akak..Insyaallah, semuanya akan dipermudahkan utk akak..susah jgk jd org femes mcm akak ni,ada jek x kena pd pndangan mata org yg suka skodeng tu..apa pon trus berblog ye Kak.. :)

    3. no komen.. erk

    4. saya mmg sudah tiada medium utk meluah rasa suka, duka, amarah, etc.
      yg tinggal cuma twitter saja..
      tu pun kena attack dgn anon jugak.
      taktau nak kata apa dah..

      jadi sy kasi senyum saja la…dlm hati hanya saya & Tuhan saja yg tau :-)

    5. sabar je la kak ya…sy still gk baca blog akak..tue la kadang2 org yg tokok tmbah nie yg akan membuat benda kecik jadi besar…ntah la..dh baca dh la kn..tok sah la nak tambah sana sini..pelik2…org2 cmni suka agaknya tgok org bgaduh…

      • itu la peel manusia / bloggers.
        memang suka tengok antara bloggers berantakan..
        apa apa je la kan..

    6. mienamee on June 22, 2011 at 12:35 pm said:

      elehhhh..dorang tu dengki sbb blog kak maya mmg best…sabar jelah toksah layan…
      biarkan dorang mereng sendiri…apepon saya suka blogmaya.com… (Y)

    7. x abih2 anon ni la…

    8. alamak ade kes panas ker.. camno boleh terlepas nie :)

    9. dlm kata tak suka, dtg jugak.. baca jugak.. komen jugak.. oklah itu je komen sy.

      yg benar,
      baby elena.

    10. purpledi on June 22, 2011 at 1:25 pm said:

      on sajo nnti sms k

    11. biasa ler hidup kalau tk ada rasa irihati..PHD..bukan nama manusia ler tuh…makin kita menasihati/menegur/membenci makin dia bertenggek cam burung kelicap..u know burung kelicap munyik camner?..hehehehehe.. Sungguh tak baek org tuh mendoakan sesuatu yang keji tau…mulut tuh jangan mencelakakan org jerr….not gud yer anak2 (N) …disudahi dengan ucapan ” Kemaafan itu dendam yang terindah” ;-)

    12. tabah ok!!

    13. sabar yer kak mya yayang..hehehe, sok dah penat mereka stoplah tu :)

    14. ” Berilah kemaafan kepada yg bersalah terhadap kita, yg menzalimi kita, yg memusuhi kita, yg melanggar dan menafikan hak kita, yg tidak pernah menghargai seta melupakan kebaikan kita, yg berlaku tidak adil kepada kita, yg buruk sangka kepada kita, yg mengaibkan kita, yg menghukum kita tanpa bicara dan bahkan yg lebih dari semua ini…”

      but it’s not an easy right… :-(

    15. Tak tau hujung pangkal gak ni… tapi sabar je la ye. Mana boleh remove tu, kasik campak jauh2. I yg cuma ada FB ni pun, ada je kalangan ‘kawan’ yg tak boleh dijadikan kawan. So kesimpulannya, manusia memang gitu… Semoga kebahagiaan menjadi milikmu…

      • nanti baca protected entry tu ek..
        tp tu pun tak lengkap.. nnt i buat entry lain.
        tak pasal2 readers i pun terjebak sama yer dlm kes i ni..

    16. shrek hijau on June 22, 2011 at 9:32 pm said:

      Lantak depa la kak.. biar ALLAH yang membalasnyer.. ape pun dari ikhlas hati shrek blogmaya.com ni la tiap hari shrek layari n ciap buat bookmarks toolbars lgi.. n 1st time shrek komen di blog… selama ni buat xtau jer.. tapi 1st bukak blog akk terus shrek jatuh cinta aka fall in love.. terus jadi follower n add FB akk.. apepun saya suke tentang blogmaya.com. saya suke saya suke…. (L) (L) (L) (L) (L)

    17. Mya…silakan, SHARING IS CARING :-D

    18. nak baca kak…huhuhuhuhuh saja nak kepochi…

    19. maksud sy yg protected entry tue…

    Post Navigation