Birak ka Kincing?

sebelum start cerita aku nak bagitau sesiap yer, entry ni agak penuh dengan ke gross an.
so kalau sesiapa tengah makan depan pc, sila postpone kan dulu niat anda membaca entry ini ha.

di satu pagi yang indah, lebih kurang jam 7.30 pagi di toilet office aku.
macam biasalah aku masuk untuk mem bera.
*sila rujuk entry lama untuk tau maksud bera

toilet kat ground floor tu memang favourite aku.
sebab besar dan cermin pun sangat jelas memantulkan bayangan.
aku selalu cari uban dan cabut uban dalam toilet ni. heh.

aku masuk toilet hujung iaitu toilet duduk untuk bera.
dah lepas menunaikan hajat segala, cam biasa aku flush.
flush punya flush tak boleh boleh.
eh kurang hajar ko flush kan.

aku flush lagi sekuat hati, tiba tiba air melimpah koooo….
aku dah macam oi oi oi jangan la hasil buangan aku melimpah ruah.
tapi……. ________ __________ __________ (isi tempat kosong)

aku pun dah kayak pencuri nak cabut lari, cepat cepat bukak pintu toilet mau menghilangkan diri.
boleh plak sorang cleaner auntie india masuk.
mula mula aku cam nak buat bodoh jer. tapi aduhh tak sampai hati la plak.
kang pengsan plak auntie ni tengok hasil buangan aku.

so aku pun bagitau.

auntie, tadi i masuk toilet. flush sudah rosak.
i tarik tarik air melimpah la auntie.

u ada birak ka ada kincing?? <<– soalan ko memang membunuh auntie.

errr errr… birak auntie (rasa nak sorok muka dalam baju)

tarak apa tarak apa.

sorry aaa auntie.

terus aku cabut laju laju. taktau apa jadi kat dalam.
lepas tu kan, setiap kali aku gi toilet situ, dan terserempak auntie tu kan, dia mesti senyum senyum. senyum sinis kot. ok aku negatif;.

kadang kadang dia tanya. birak ka?

uwaaa….. maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu……………… :-$

30 thoughts on “Birak ka Kincing?

  1. hahahhahhahahhah mya..mya…
    jenuh aku tergelak kat depan pc ni….
    jenuh nak cover dgn opismate hehehe 😀

    sure panic kat time tu hahahahhah 😀

  2. haha..lawak tol la..
    dlm hati auntie tu mesti kata oh budak birak ni..hehe..
    sy penah kena skali kt tmpt keje lama..
    tekan2 flush x jln , gigih aku thn air dlm baldi n curah kt jamban tu..
    x pasal2 aku kena berkhidmat cam cleaner..huhu

  3. hahhahahahhahahhahahahahah..
    penat gelak sesorang nie kak..
    sib bek bos ngah meeting.. kalo tak confirm dia pelik ape ke hal PA dia gelak kan..
    sabor jer lar..
    akak jejak lagik ke toilet azimat tue??
    hihihihiih..

    • toilet favourite tu.. harus jejak lagi..
      cumanya tu la, kena try test flush dulu sebelum start bera

  4. Hahaha… again… nak gelak…sumpah kelaka kalo awak citer pasal bera ni.
    hahahahahhaa…….

    Tp oke la Mya, at least bertanggungjawab nak gi tau auntie tu kan, takde la tinggal gitu aje kan.

    • hik hik hik.. cover sikit gelak tu..

      tu la kan.. sendiri rasa bersalah oh kalau nak buat taktau..

  5. penah gak terjadik kes camnie..tp bukan tk leh flush..tp putaran airnya adalah slow memlembab gilerr..jenuh flush2 banyak kali..sejak itu..kalau mau tunai hajat…masuk test dulu flush ok ke idak…fobia..ape2 pun tk buleh..ekekekeke 😉

  6. ….kehkehkeh….bila dah mengaku taik itu siap yang punya….kenalah berani buat muka seposen…

    tp selalu klu gi public toilet. check flush dulu….(takut jadi cam ni la….)
    tak pe, pas ni bila nampak aunty tu, nyorok…..kehkehkeh

    • ye la, sendiri punya tahi sendiri kena mengaku la kan..
      takkan nak tuding jari kat orang lain plak kan..
      not good.. takmo takmo…

  7. Hahaha… boleh ku bayangkan!!! Kalo jadik kat I la Mya, mau pitam menahan gabra.. Tapi sebaik cleaner baru. Dapat Indon yg dulu, you penah kena tak? Macam ‘tut’ jer… dah keje cleaner tu, buat je le. Ni siap tarik2 muka, dengan mulut apa semua…

    • mau ai tak gabra u…
      tapi maintain.. confident perlu..
      dan berterus terang adalah terbaik.
      cewah…

  8. trauma ni klu hari2 jmpe aunty tu.

    birak ka?
    birak ka?
    birak ka?

    ahahahahahhahhhahaha biol la aunty.

  9. tips:-
    mula2 masuk toilet – flush dlu skali..testing2
    tgh2 kincing/bera – flush lg skali sbb kalau ada jiran bilik kecik sblh..dia takkan dengar ‘air paip bomba’ tu.. (malu ohh kalau kuat menyembur). kalau bera, kurang2 hilang bau2an
    last skali sblm keluar – flush utk kali terakhirnya to make sure takde saki baki yg melekat
    dengan erti kata lain… 3 kali flush (H)
    tgh2 bera – flush

  10. wakakakaa… pengajaran tu… next time sblm melepas sila test tarik pam dulu… aku pun pernah terkene pam rosak… sib baik tandas cangkung… so… hasil pelaburan tak nampak terapung… wakakakaka

    • aku tandas cangkung ni cam fobia sikit.
      terbayang bayang je ada makhluk asing keluar dari lubang jamban tu. huhu…

Comments are closed.