Window On China – Part 1

oleh sebab gambar kat window on china ni berlambak lambak, tapi aku juga mentamak haloba nak jaja kat sini, so aku terpaksa pecah kan lah ber part part siku lipat cerita kat sini.
jangan salahkan aku kalau mata ko menjuling tengok gambar nie semua yo.

window on china theme park ni ialah taman tema.
eh dah theme park tu taman tema la kan.
ko kenapa normaya?

memulanya aku tengok pasal window on china ni dalam buku panduan melancong taiwan tu la. terus cakap ngan ayu nak pegi nak pegi nak pegi.
sebab tujuan utamanya aku nak amik gambar ngan replika-replika watak dalam kartun doraemon.
tapi malangnya masa kitoran gi tu takde la pulak. aaaaaaaaaaaaaa…..
kak lizza kata dulu dulu ada.. hukss.. ;-(

tapi takpe, aku tatap enjoyyyy…


: : entrance : :

harga tiket tak ingat sebab semua duit pun bagi kat kak lizza.
dia yang dok kira kira dan belikan tiket semua.

masuk masuk tengok ada pertunjukan dibawah.
apa ke namanya. akrobatik kot.
tapi kejap je sebab dah hujung hujung pun.

jalan sikit stop bergambar. jalan lagi gambar lagi.
mana la gambar tak beratus ratus.
pastu sendiri emosi nak pilih.

aikss belum apa apa dah nak menyopping?
eh takde lah.. tengok tengok jerrr…

kemudian pengembaraan bermula!
1st area ni dorang letak replika mini benda benda yang ada di dunia.
gitu la kira kiranya. nak explain pun tak reti.
korang tengok gambar tau la kot pikir sendiri.


: : pelabuhan kapal : :


: : laluan keretapi : :


: : jalanraya : :


: : kapalterbang & landasannya : :

ok bersambung…..

4 thoughts on “Window On China – Part 1

  1. bila tgk gambo2 ni aku paling tk leh lupa kebekuan yg kita alami.. mcm nk tercabut jantungggg bernapasss huhuhuhuhu

    yey sambung sambung!!!!! (Y)

  2. pernah dgr Windows of China ni, tapi kat Taiwan ke? eh, mcm pelik pulak.. hehehe.. kalo kat China, apa nama bandar dia? pernah pegi Windows of The World kat Shenzen.. seronok tgk miniture kan

    • haah window of china ni kat taiwan..
      woh kat china window of the world plak la eh..

Comments are closed.