Window on China – Part 3

destinasi seterusnya memerlukan kami menaiki tren.
ala mini tren je pun.
perjalanan ermm.. dalam 10 minit kot. dekat jer.

pastu sampailah ke kawasan yang more to indoor.
ala ko bayangkan cam genting highlands tu je lah.

stop dalam kedai mau shopping.
aku dah jaja kan apa aku beli kat sini.
tshirt doraemon yang comel.
tapi aku tak pakai pakai lagi. sebab sayang. bley?

aku nie memang ada penyakit kalau beli baju baru, tapi sayang nak pakai.
acaner tu?

pastu  naik lagi keretapi kecik plak keliling kawasan.
ada diorang snapkan gambar, tapi gelap dan kecik muka aku.
so tak beli.
ingat nak repeat naik, tapi sudahnya adoooo…

kemudian naik kuda terbang.
ewah kuda terbang kata ko.
walaupun aku naik harimau.

gambar kuning sebab dalam ni memang lampu semua kuning kuning.
kalau pakai flash tak lawa plak gambar. ah apa apa je lah.

lepas penat, berenti makan mee goreng.
ni bukan beli tau. kak lizza buat untuk kitorang 4.
baik kan dia? memang sedap dan kenyang.
up plak dengan roti sandwich buatan ernie.

dah kenyang perut suka hati, teruskan lagi perjalanan.
penat dan sejuk ko takyah citer lah.
tak silap aku masa nie dalam 9 degree kot.
cakap pun mulut dok keluar asap.
ishh tak dapat nak describe. memang sejuk lah!


: : apa ek nama benda nie? : :

konon nak ikut style statue of liberty ni la.
tapi sudahnya jadi pose 1 malaysia.

tetiba kat china ada red indian. bedal je la labu.
mana angle kita boleh pose, kita pose.
tak suka kalu, kita delete.

tak dapat tengok replika doraemon,  bergambar ngan lukisan dinding pun jadi lah.
nampak cam daoremon tu nak kiss kiss aku kan? he he..

last but not least, bergambar kat toilet.
yer anak anak itu adalah toilet. cantik tau batu bata tu. i like.
ko tengok betapa sejuk tak sejuknya ngan pose ernie tu.
pastu berangin lagi. dibuktikan dengan mafla aku yang berterbangan itu.

ok sambung lagik…

4 thoughts on “Window on China – Part 3

  1. paling tak menahan *konon nak ikut style statue of liberty ni la.
    tapi sudahnya jadi pose 1 malaysia…* hehehe..

Comments are closed.