Muzium Petroleum Miri

Muzium Petroleum ni letaknya berdepan je dengan the grand old lady tu.
nama pun muzium petroleum kan.
jadi sewajarnya ada informasi dan pameran berkaitan industri minyak dan petroleum.
sejarah, definisi, penggunaan dan lain lain lagi.

masuk percuma.
dibuka setiap hari kecuali hari isnin dan hari pertama cuti umum.
waktu operasi 9 pagi sampai 4.30 petang
so pandai pandai lah kau atur masa nak datang sini ok.

salah satu sekyen dalam ni ialah macam mana rasanya kalau terlibat dengan gempa bumi.
aku naik kereta kelisa ni pastu tekan butan, pastu rasa la gegar gegarnya.
ada aku rakam video tapi macam biasalah, lapantahun tunggu nak upload tak lepas lepas, so lantaklah sana.

managing directors yang pernah menerajui sarawak shell berhad.
mesti masyuk kan siapa yang kerja kat shell.

perut pun dah kriok kriok masa ni. so jom cari makan!
dengar kata nasi lelapan famous kat miri ni. wajib kita cuba. yok!

4 thoughts on “Muzium Petroleum Miri

Comments are closed.