Meninggalkan Malaysia. Menghampiri Brunei

dari miri crocodile farm terus gerak gerak khas. nak ke brunei u!! uhuu…
lalu kiri kanan jalan yang sunyi dan semak samun.
sebelum sampai border kena lalu tol. bayaran RM10.

kemudian sampailah ke kompleks imigresen sungai tujuh miri.
oh yer drive dari miri crocodile farm ke imigresen lebih kurang 20 minit.

bagi pasport untuk dicop. dan oh yer jangan lupa, masa korang sampai kat airport, akan diberi satu kertas dokumen mengatakan korang tinggal kat miri ni.
dokumen tu kena simpan tau sebab nanti kena bagi kat imigresen sini.

diorang takkan pulangkan balik. cuma nombor dokumen tu akan ditulis di paspot.
dan korang juga akan diberi. borang masuk sementara bagi kenderaan.
make sure kereta yang korang sewa tu cukup syarat untuk masuk ke brunei.
ada nombor enjin chasis bagai semua. kang tak pasal pasal je takleh masuk.

sementara encik z isi borang, aku jalan tengok keadaan sekeliling.
sambil snappy snappy gambar.

dah setel semua, apa lagi. yuk mulakan perjalanan ke bandar seri begawan!
mesti korang tak sabar kan nak baca cerita aku kat brunei (eieueueuuueuwww perasannya awak normaya)

yang sebenarnya aku yang tak sabar nak bercerita. tehehehe..
tapi minggu nie tak la kot. aku sambung next week k…

kasi saspen gitu.. saspen ke pun korang? :-p

14 thoughts on “Meninggalkan Malaysia. Menghampiri Brunei

  1. xsabar nak baca la kak…best ek, akak rajin sungguh travel.sy suka gak, tapi xberapa nak rajin lagi..hehe

    • best tau travelling ni. jalan tempat org.. tengok budaya org..
      ntah la, akak suka!

  2. as salam kak maya, sy silent reader tp kali ni nk komen gak sbb geram hehe..

    ala saspennyeeeeee…sakit dada ni ha nk menunggu minggu depan…

    tp best..entri2 akak siap gambar bagai..seronok menengoknye..rase mcm pegi sane skali wawawawa..

    cepat2 hapdet next entry keh.. 😀

    • salam sarah. tq baca blog akak yg merepek ini..

      eiueeueu so saspen la eh. niat tercapai untuk mengsaspenkan orang. hikss..
      nanti weekend ni akak update laju laju keh..
      publish next week 🙂

  3. aik..pi Brunei leh ikut jalan darat eh..baru tau..nampak nau x pernah pi …hiks.. 😛

    • brunei sempadan miri, sarawak.
      so mmg boleh drive.
      alah mcm hat yai padang besar tu la

Comments are closed.